Križevci: Komunalno neće brinuti za groblja u Carevdaru, Đurđicu i Sv. Martinu

Komunalno poduzeće neće brinuti za groblja u Carevdaru, Đurđicu i Svetom Martinu. Zaključak o prihvaćanju odluka spomenutih mjesnih odbora kojom su odlučili povjeriti upravljanja i održavanja svojih groblja Komunalnom poduzeću prošlog je tjedna odbijen većinom glasova Gradskog vijeća.
Razlog odbacivanja spomenute odluke bio je sumnja pojedinih gradskih vijećnika da su se sastanci u spomenutim mjesnim odborima održali te donesene odluke da grobljima upravlja križevački komunalac nisu valjane.

Iako Komunalno poduzeće na preuzimanju groblja od mjesnih odbora radi još od jeseni prošle godine, proces je upravo zbog prepreka poput prošlotjedne sporiji nego bi trebao biti.
– Održavanje groblja ozbiljan je posao koji više ne mogu raditi lokalni ljudi za stotinjak kuna dnevnice na ruke i mještani moraju shvatiti da se na taj način više ništa neće moći niti smjeti raditi – rekao je Goran Gregurek, direktor Komunalnog poduzeća.

Trenutno djelatnici Komunalnog poduzeća održavaju 21 groblje, a trebali bi preuzeti još pet. Osim spomenutih, tu su još naselja Dubovec i Sveta Helena, međutim, tamošnji mjesni odbori još nisu donijeli potrebne odluke.
– Imamo avionsku snimku svih groblja, napravili smo katastar i vrlo smo ozbiljni u tom poslu. Ne radi se ovdje samo o košnji trave, što već praktički radimo i nema potrebe da ne nastavimo, samo kvalitetnije – kazao je Gregurek.

Jedan od mjesnih odbora koji bi vrlo rado prepustio održavanje groblja križevačkom komunalcu je Prikraj Križevački. Mario Pećnik, predsjednik Mjesnog odbora, kaže da su uvijek imali problema kod organiziranja radnih akcija za uređivanje groblja, a održavanje bi svejedno plaćali.
– Dosad smo obnovili ogradu i krenuli uređivati parkiralište, no sve nas to previše košta i dosta nam sporo ide. Vjerujem da bi Komunalno poduzeće to moglo kvalitetnije raditi – rekao je Mario Pećnik. (PL)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.