Križevci: U susret 44. Križevačkom velikom spravišću

Ovogodišnje, 44. po redu, Križevačko veliko spravišće počinje već u četvrtak, 16. lipnja, koncertom HPD-a Kalnik i tamburaškog orkestra Glazbene škole Alberta Štrige u Maloj dvorani Hrvatskog doma u 20 sati. Nastavlja se već idući dan, u petak, nastupom kulturno-umjetničkih društava na glavnoj pozornici Spravišća, na središnjem gradskom trgu, no tek nakon što svoje pokažu hokejaši na rolama.

Pomirba purgera i šljivara

S početkom u 19 sati nastupit će članovi KUD-a Tomislav, Kalnik, Stari Graničar, Cirkvena, Križevci, Stjepan, Prigorje, Prigorec i Potkalnički plemenitaši. Nakon toga kreće povorka Križevčana i kalničkih šljivara, a potom pomirba križevačkih purgera i kalničkih šljivara na glavnoj pozornici.
Glavni program završit će vatrometom, nakon čega počinje program za mlade.

U subotu Spravišće počinje već u devet ujutro i traje do ponoći. Na Gradskom stadionu već ujutro na pionirskom nogometnom turniru za uzrast do 14 godina igraju postave Slaven Belupa iz Koprivnice, Varaždina, Međimurja Čakovec i Križevaca, a u 18 sati prijateljski nogometni susret bit će odigran između prve postave Križevaca i bosansko-hercegovačkog drugoligaša Brotnjo iz Čitluka. Od 10 do 14 sati odigrava se i rukometni turnir ženskog rukometnog kluba Mlinar, a od 15 do 20 sati košarkaški turnir veterana na kojem će sudjelovati ekipe Zadra, Podravca iz Vrija, Petra Zrinskog iz Vrbovca i križevačkih veterana. Tu su također i boćari BK Bulin Pan, koji organiziraju turnir na boćalištu u bivšoj vojarni.

Mimohod povijesnih postrojbi

Za najmlađe će vjerojatno najzanimljiviji događaj biti mimohod povijesnih postrojbi ulicama grada u kojoj sudjeluju članovi Povijesne postrojbe hrvatske vojske. Za sladokusce će od 18 sati biti otvorena 9. Županijska izložba vina, koja će se nastaviti i u nedjelju. Za posljednji dan Spravišća ostavljena je humanitarna prodaja lovačkog gulaša pod nazivom Lovci svome gradu, a između ostalog, za navečer je predviđen festival pjevača amatera Prvi pljesak. Tijekom cijelog Spravišća bit će i bogat glazbeni program. (PL)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.