Nova šefica turizma – Olinka Gjigaš umjesto Vlaste Kliček

KRIŽEVCI – Olinka Gjigaš nova je direktorica Turističkog ureda. Raditi počinje početkom srpnja, no doznajemo da već će od 15. lipnja biti u križevačkom uredu, a prvi će ’test’ proći tijekom organiziranja ovogodišnjeg Spravišća. Odluku o zapošljavanju Olinke Gjigaš, rođene Zagrepčanke koja živi u Kalniku, jednoglasno je donijelo Turističko vijeće. U obrazloženju odluke piše da je Olinka imala najbolju viziju i program razvoja turizma do kraja ove godine.

 

Posljednja dva mjeseca kako je direktorsko mjesto napustila Vlasta Kliček, porasla je, doznajemo, prodaja suvenira u Turističkom uredu. Silvija Vlašić, studentica ekonomije, trenutno volontira u Uredu do popunjenja direktorskog mjesta i gotovo da nema slobodne minute. U suradnji s okolnim izrađivačima raznih suvenira i drugih zanimljivih predmeta, Grad je u Turističkom uredu uspio popuniti i poboljšati ponudu, što se navodno itekako isplatilo.

S druge strane, financijska strana bivše direktorice i ne izgleda najbolje, ako je suditi prema posljednjoj gradonačelnikovoj odluci.
– Zatražili smo povrat novca od bivše direktorice i rokovi su već odavno prošli pa nemamo više drugih mogućnosti nego da pokrenemo postupak povrata tih sredstava – rekao je Branko Hrg, gradonačelnik Križevaca. Hoće li zbog ove odluke Vlasta Kliček ovrhom ostati bez imovine, bit će poznato kroz nekoliko mjeseci.

Nova direktorica ima bogato 20-godišnje iskustvo u području marketinga u međunarodnim tvrtkama, projektima u međunarodnoj i nevladinoj organizaciji te kao konzultant. Završila je Ekonomski fakultet i dalje se obrazovala i usavršavala u inozemstvu, navodi se u obrazloženju Turističkog vijeća o zapošljavanju Olinke Gjigaš. (PL)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.