Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1190

Proljeće u Križevcima 30. siječnja 2018.
Proljeće u Križevcima 30. siječnja 2018.

 

Forum žena SDP-a Križevci i Udruga antifašista Križevci u petak, 26. siječnja, organizirali su predavanje Holokaust: nacističko oblikovanje “industrije smrti” koje je održao profesor na Sveučilištu Sjever dr. sc. Željko Krušelj. Na početku emisije slušamo prvih dvadesetak minuta tog predavanja, povodom obilježavanja Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta, 27. siječnja.

Saznat ćemo koji je novi naslov na stručno-znanstvenom odjelu križevačke gradske knjižnice, te o novim naslovima s područja beletristike, knjiga za djecu i knjiga za mlade.

U Vijestima Krugova saznajemo da je na engleski jezik preveden Krležin Izlet u Rusiju, da su radnici gradske čistoće u Ankari otvorili knjižnicu sastavljenu od knjiga iz otpada, te što je Trumpu ponudio muzej Guggenheim u zamjenu za sliku Vincenta van Gogha koju je Bijela kuća tražila na posudbu za dekor u svom interijeru. Govorimo i o problemima sa zimskim i ljetnim računanjem vremena.

Na današnji datum rođeni su Franklin Delano Roosevelt, Max Theiler i Boris Spaski, prvi put izvedena je tragedija Romeo i Julija, ubijen je Mahatma Gandhi, dogodila se Krvava nedjelja u Derryju, umrli su Josip Hatze, Ante Topić Mimara i Dubravko Dujšin…

U Svemirskom kutku govorimo o prošlim i aktualnim događajima u astronomiji i astronautici, posebno o ovogodišnjim pomrčinama, te o pojavama na nebu ovih dana.

Zanimljivosti se “zanimaju” za pume u Americi, a završavamo “mudroslovljem” Williama Shakespearea.

Neki su glazbeni prilozi novi ili su vezani uz teme, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa slušamo glazbu Francisa Poulenca, Phila Collinsa, grupa The Beatles, U2, Parni valjak i Haustor.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1190 emitira se u utorak, 30. siječnja od 17:00 do 18:30 sati na 96,6 MHz, a reprizu emisije možemo slušati u subotu, 3. siječnja od 21 sat, sve na 96,6 MHz (Radio Križevci). Ugodno vam slušanje putem etera ili preko računalne mreže!

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.