SKAville fest u Klubu kulture

SKAville festival je međunarodni glazbeni festival koji promiče ska glazbu i sve njegove varijacije. Cilj festivala jest promocija bendova i izvođača na području Hrvatske i inozemstva koji kroz svoj opus promiču ska ritmove te samim time i ska glazbu. Ska je oblik jamajkanske glazbe koji spaja elemente mente, calypsa, američkog jazza te rhytm ‘n’ bluesa.


SKAville festival je projekt udruge K.V.A.R.K. i Kluba kulture iz Križevaca koji festivalom žele pozicionirati grad Križevce te samu Republiku Hrvatsku kao nezaobilazni dio glazbene ska scene. SKAville fest neće biti usko vezan samo za tradicionalne ska bendove, već mu je namjera biti festival za bendove različitih žanrova koji u svojoj glazbi koriste ska ritmove, stoga su svi izvođači dobrodošli bez obzira kojim žanrom se deklariraju dok god koriste velik upliv ska elemenata u pjesmama.

SKAville festival održati će se 19. svibnja 2007. godine po prvi puta u Križevcima, u Klubu kulture. Namjera je organizatora već sljedeće 2008. godine SKAville fest preseliti na otvoreni prostor blizu grada Križevaca gdje bi bila smještena velika pozornica sa još više bendova i popratnog programa, mjesto za kampiranje, a i sam festival se namjerava produžiti na dva dana.

Pretprodaja karata: Klub kulture, 30kn, na dan događaja 40kn

Više informacija potražite na službenim stranicama festivala.

Vezano

Komentari su zatvoreni.