Počela obnova pruge između Koprivnice i Križevaca

KOPRIVNICA – Predsjednica Vlade Jadranka Kosor otvorila je radove na kapitalnom remontu dionice željezničke pruge između Koprivnice i Križevaca.
– Žao mi je što nisam u Koprivnicu došla vlakom. No došla bih brzinom od otprilike 50 kilometara na sat, ali to ćemo popraviti kad bude pruga puštena u rad. Kad bude cijela ova dionica gotova vozit ćemo se brzinom 140 km/h, samo na uzbrdici 100 km/h, rekla je premijerka Kosor na svečanosti na trgu ispred koprivničkog kolodvora.

Uz nju, na svečanost su došli ministri prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta te prostornog uređenja i graditeljstva Branko Bačić, potpredsjednik Sabora Josip Friščić, predsjednik Uprave HŽ Infrastrukture Branimir Jerneić, a prisutni su bili i saborski zastupnici te predstavnici lokalnih vlasti.
– Za vrijeme trajanja remonta pruge, povremeno će na dionici između Koprivnice i Križevaca biti obustavljen željeznički promet. Za to vrijeme molim putnike za strpljenje. Prijevoz će se obavljati autobusima, rekao je B. Jerneić.

Vrijednost ugovorenih radova na 28,5 kilometara pruge između Koprivnice i Križevaca je 230 milijuna kuna, a remont će se financirati kreditom za koji je jamstvo dala Vlada. Remont dionice pruge između Koprivnice i Križevaca trebao bi biti završen krajem 2013. godine. (RKC)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.