KRIŽEVCI- Nove potpore za nevladine udruge

Poslodavci su zainteresirani za potpore, a prema planu za ovu godinu planiramo 20 posto veći obuhvat mjera u odnosu na prošlu godinu – kazala je Snježana Kosijer

KRIŽEVCI – Područna služba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje održala je sastanak s devet poslodavaca s područja grada te im predstavila ovogodišnje potpore za zapošljavanje. Zavod je ove godine počeo s provođenjem novih mjera za zapošljavanje nezaposlenih osoba na javnim radovima.

Riječ je o subvencijama za nezaposlene osobe s osnovnim i srednjoškolskim obrazovanjem iznad 25 godina, korisnicima novčanih naknada, socijalne skrbi, azilantima, roditeljima s četiri i više djece. Pravo na te potpore imaju jedinice lokalne samouprave te institucije u njihovom vlasništvu poput Komunalnog poduzeća ili nevladine udruge kao Udruga invalida za provođenje neprofitnih programa.
– Prednost za dobivanje te potpore imaju programi iz područja socijalne skrbi, edukacije, zaštite i očuvanja okoliša, te održavanja komunalnih radova.

U prošloj godini vezano uz javni rad na području grada provedeni su radovi na održavanju i uređenju prostora nekadašnje vojarne. Inicijator rada bio je Grad Križevci, a izvršitelj Komunalno poduzeće Križevci. U okviru javnog rada bile su uključene dvije osobe, a postoji interes Grada za takvim radovima i u ovoj godini. U javne radove ove godine namjeravamo uključiti četrdesetak osoba s područja županije. Poslodavci su zainteresirani za potpore, a prema planu za ovu godinu planiramo 20 posto veći obuhvat mjera u odnosu na prošlu godinu – kazala je Snježana Kosijer.

O detaljnim uvjetima za dobivanje potpora, poslodavci se mogu obratiti u Područnu službu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Križevci, odnosno u Ispostave Koprivnica i Đurđevac. Iz Službe upozoravaju poslodavce da ne zaključuju Ugovore o radu s osobama za koje traže potporu prije donišenja poztivne ocjene od Zavoda.

PETAR GATARIĆ, PREDSJEDNIK UDRUGE INVALIDA

Udruzi invalida potrebna potpora
– Do sada nismo koristili potpore za zapošljavanje, ali ove ćemo godine tražiti subvenciju za vozača novog kombi vozila Udruge invalida. Prijevoz članova Udruge do sada se obavljao volonterski, a kako će se kombijem prevoziti veći broj putnika, planiramo zaposliti vozača na duže radno vrijeme. Više o dobivanju potpore saznati ćemo na Zavodu ili Sajmu poslova – kazao je Petar Gatarić, predsjednik Udurge invalida.

Vezano

Komentari su zatvoreni.