Svi stanari zbrinuti, uklanjaju se izgorjeli dijelovi krova

KRIŽEVCI – Dva dana nakon pohoda piromana po Križevcima zbrajaju se štete i traže rješenja za što bezbolnije premošćivanje ove situacije za stanare stambeno-poslovne zgrade na Nemčićevom trgu 7. Osobe koje su živjele u socijalnim stanovima u zgradi, četveročlana obitelj te jedan samac smješteni su u iznajmljenim sobama, dok je drugi samac kod svoje sestre. Prehrana im je osigurana u križevačkom hotelu. Jutros je održana i sjednica gradskog Stožera zaštite i spašavanja na kojem su dogovoreni daljnji poslovi, rekao je gradonačelnik Branko Hrg i dodao kako su već pokrenute prve radnje osiguranja i sanacije zgrade.
– Odmah smo zvali Komunalno poduzeće i arhitekte da pregledaju zgradu, kako bi se utvrdila nastala šteta, te vidjelo što i kako napraviti u ovoj prvoj fazi, da ne bi došlo do nekakvih daljnjih oštećenja zgrade, objasnio je B. Hrg.

U prvoj fazi slijedi uklanjanje izgorjelih dijelova krovišta, skidanje ‘deke’, zaštita objekta ceradom, sve do ishođenja građevinskih dozvola za uređenje i sanaciju nastale štete te izgradnju krovišta i potkrovlja u kojem su gradski socijalni stanovi. Što će biti s udrugama i strankama koje imaju sjedišta u zgradi za sada se još ne zna, no u nekim prostorijama nije bilo većih oštećenja. Ipak, kada će početi obnova zgrade oni će privremeno morati iseliti te će im se naći neki smještaj, dodao je Hrg. Tijekom narednih nekoliko dana, dok će se čistiti krovište zgrade, promet križevačkom Nemčićevom ulicom bit će u potpunosti ili djelomično zatvoren.

Određeno mu 48-satno zadržavanje

A 28-ogodišnjak iz Prikraja, koji se sumnjiči za podmetanje tri jučerašnja požara u Križevcima, trenutno je u zatvoru u Bjelovaru. Tamo je prevezen nakon što mu je istražni sudac koprivničke stalne službe Županijskog suda u Varaždinu odredio 48-satno zadražavanje, izvijestila je koprivničko-križevačka Policijska uprava. (RKC)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.