Gorjeli krovište zgrade političkih stranaka, dvorište muzeja…

Piroman na djelu – Sinoć su gorjela gotovo istodobna tri požara u središtu Križevaca. Za sve je, navodno, kriv 25-godišnji piroman, koji je imao 1,58 promila alkohola u krvi

KRIŽEVCI – Usred noći u Križevcima su na više mjesta buknuli požari koji su, da nije bilo hitre intervencije vatrogasaca, mogli izazvati i katastrofu. Oko jedan sat poslije ponoći policiji je dojavljeno da gori krovište zgrade na Nemčićevu trgu, u strogom središtu grada, u kojoj na katu sjedišta imaju svi lokalni ogranci političkih stranaka. Krovište na objektu, starom približno 150 godina, potpuno je izgorjelo, a posljedice su sanirali pripadnici JVP Križevci. Ozlijeđenih nije bilo, ali su stanari, koji žive u potkrovlju, redom u šoku i nevjerici.

Čelnici političkih stranaka ne misle da je riječ o bilo kakvoj diverziji. Gotovo istodobno u dvorištu Gradskog muzeja, ni 200 metara dalje, zapalio se tradicijski koš od kukuruzovine, koji je također potpuno izgorio, a treći požar izbio je petstotinjak metara dalje, u zgradi preko puta gradske uprave, gdje je u prizemlju starije katnice zapaljeno nekoliko predmeta.

Policija još poduzima istražne radnje, no doznajemo da su svi sinoćnji požari djelo 25-godišnjaka iz okolice Križevaca, koji je uočen blizu Muzeja, uhićen i priveden u policijsku postaju. Izmjereno mu je 1,58 promila alkohola u krvi, a navodno je požare izazvao upravo zato što je bio pijan, bez ikakvih drugih motiva. (VL)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.