Vozio drva i poklopio ga traktor

LEMEŠ KRIŽEVAČKI – Željko Vukalović (53) iz Lemeša Križevačkog, naselja nekoliko kilometara udaljenog od Križevaca, teško je stradao u četvrtak u Tremi Grubiševo nakon što se na njega prevrnuo traktor zetor. Nesretnikovo se stanje pogoršalo dan nakon nesreće otkad se nalazi u komi na traumi koprivničke Opće bolnice. Budući da je u trenutku stradavanja Željko bio sam, nitko ne zna što se točno dogodilo, a križevački su policajci službenim očevidom uspjeli utvrditi slijed događaja.

Vukalović je u Tremi obavljao poljoprivredne radove i traktorom, za koji je bila priključena prikolica s 12-metarskim trupcima, vraćao se kući. Traktorom je sišao s nizbrdice i kretao s poljskog puta na glavnu cestu i u tom je trenutku težina prikolice s trupcima povukla traktor, koji se prevrnuo na njega.

Prvi na mjestu događaja bio je Željkov 20-godišnji sin Luka koji mu je odmah pružio prvu pomoć, čime mu je zapravo i spasio život. S obzirom da se Luka za ocem vozio na drugom traktoru, nije uspio vidjeti što se dogodilo, no kada je došao na mjesto nesreće, svjedočio je užasnom prizoru. Željko je bio prignječen ispod traktora i nije se nikako mogao osloboditi jer ga je od vrata preko prsnog koša pritiskao rezervoar traktora. Luka je nekako uspio podići traktor, izvući oca i pružiti mu pomoć, a zadržao je dovoljno pribranosti i da nazove hitnu pomoć.

Ekipa hitne pomoći stigla je za desetak minuta, a Željko je odmah prevezen u koprivničku bolnicu. U ovoj se priči 20-godišnji Luka pokazao pravim herojem.
Budući da se još ne zna jačina mogućeg unutarnjeg krvarenja, a prsni koš mu je izuzetno natučen, Željkovo je stanje dosta ozbiljno, a liječnici su morali umjetno izazvati komu jer se ne smije micati, a bolovi su za njega bili preteški. Njegova obitelj ipak vjeruje da će sve dobro završiti.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.