Dionica Ipsilona dobila građevinsku, gradnja idući tjedan?

Autocesta A-12. Koprivničko-križevački župan medijima je odaslao kopiju dozvole, kao dokaz da su realni radovi na 12,5 kilometara prve dionice

Valjda da bi umirio kritičare u javnosti i među političkim rivalima, koprivničko-križevački župan Darko Koren preko svojeg Ureda medijima je jučer poslao kopiju građevinske dozvole za autocestu A12, dionicu Gradec-Gola, konkretno za njenu poddionicu od Gradeca do Vojakovačkog Kloštra. Dozvolu je Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva izdalo 29. travnja, dva dana nakon što je Koren u Križevcima izjavio da će biti izdana uskoro, te da bi gradnja Podravsko-bilogorskog ipsilona konačno imala početi u svibnju ove godine.

Dozvola na 19 stranica navodi da Hrvatske autoceste kao investitor, na kraku A 12, tj. dijelu od Gradeca do Vojakovačkog Kloštra, na 12,475 kilometara mogu graditi cestu, čvorove, putne prijelaze i prolaze, objekte i odvodnju, a da bi bilo jasnije o čemu se radi, pobrojano je 57 tzv. knjiga, kao dijelova glavnog projekta, s opisima lokacija, vrstom projekta, brojem i autorom, dok su u obrazloženju i opisi brojnih izvješća i potvrda stručnih tijela i ustanova.

HAC može pristupiti gradnji po pravomoćnosti dozvole, a zanimljivo je kako “ona prestaje važiti ako se s radovima na građevini ne započne u roku od dvije godine od dana pravomoćnosti građevinske dozvole”. No, toliko je vremena već izgubljeno otkad je gradnja oba kraka – A 12 i A 13 stala odmah nakon svečanog otvaranja radova prije pune dvije godine. (VL)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.