Plamenke u prvoj sezoni u 1. ligi već u borbi za prvaka

Ženski nogometni klub Plamen iz Križevaca ušao je u borbu za prvaka Hrvatske, zahvaljujući maksimalnih 12 bodova osvojenih u četiri utakmice nastavka prvnestva u 1. ŽNL. Time su plamenke, koje vodi trener Anthony Pavlović, ušle u ligu za prvaka, gdje se uz ŽNK Dinamo Zagreb, ŽNK Rijeka Jack Pot Rijeka i ŽNK Osijek natječu za titulu državnih prvakinja u nogometu. Te četiri ekipe igraju međusobno i na taj način se dolazi do titule. U ekipi ŽNK Plamen igra inače nekoliko reprezentativki koje su se dobro uklopile u postavu Križevčanki. Svojim igrama i kvalitetom zasluženo se nalaze u elitnom društvu, pa se i vodstvo kluba i njihovi kibiceri nadaju dobrim igrama protiv kvalitetnih protivnica.

– Ovo je veliki uspjeh ŽNK Plamen, da se već u prvoj godini natjecanja u 1. HŽNL nalazi među najboljim ekipama. Igrali smo 1. kolo, igrali smo prvo kolo lige za prvaka, s Osijekom na njihovom terenu! Izgubili smo 5:2, u poluvremenu 2:2 – kaže trener Pavlović, ne u žalosti, jer Osječanke su aktualne prvakinje i najsnažnija ženska nogometna družina u zemlji.

 

Za ŽNK Plamen Križevci u tom debiju igrale su Horvat, Jurinić, Jandrašec, Žigić, P. Čurić, Čupić, Kolar, Pavlek, Jelenčić, Malokoč, A . Čurić i Međimorec.

Mlađa postava Plamenke pobijedila je u gostima u subotu Pregradu rezultatom 1:0.
– Ekipa ŽNK Plamen također se i u kup-natjecanju nalazi među osam ekipa, gdje se očekuje dobar rezultat i prolazak među četiri najbolje, ako ne i dalje – nada se Pavlović, uz napomenu da nedostatak termina za treniranje na gradskom stadionu u Križevcima prisiljava vodstvo kluba da potraži druge adekvatne terene.

– Nađeni su u obližnjem Tučeniku gdje se i odvijaju treninzi plamenki – podsjeća trener. Službene utakmice se igraju na gradskom stadionu u Križevcima.
 

Vezano

Komentari su zatvoreni.