Popisivači kreću na teren – pripremite OIB

KOPRIVNICA – U Hrvatskoj sutra počinje popis stanovništva. Na području naše županije na teren će izaći više od 300 osoba angažiranih na popisivanju. Uz broj i teritorijalni raspored stanovništva, cilj popisa je dobiti podatke o osnovnim demografskim, etničkim, obrazovnim, ekonomskim i drugim obilježjima građana, zatim o broju i karakteristikama kućanstava, obitelji, stambenom fondu i slično. Ovog puta građani će odgovarati na 45 pitanja, od kojih se neka nisu pojavljivala u prošlom popisu, primjerice o informatičkoj pismenosti.

Prije dolaska popisivača trebali bi pripremiti osobni identifikacijski broj (OIB) ili broj osobne iskaznice za sve članove kućanstva. Građani su obavezni odazvati se popisu, a odbijanje davanja podataka, kao i netočni ili pak nepotpuni podaci smatrat će se prekršajem i kažnjavati od 300 do 800 kuna.
Na području Križevaca i okolnih općina angažirano je 84 popisivača, na širem đurđevačkom području 70, a u Koprivnici i općinama koje pripadaju tom popisnom području 164 popisivača stanovništva.

Vezano

Komentari su zatvoreni.