Vlasta smijenjena jer je prijateljici dala novac TZ-a za kredit?

Nalaz revizije poslovanja križevačke Turističke zajednice pokazao manjak od 140.000 kuna, zbog čega je račun TZ-a u blokadi. Direktorici Vlasti Kliček otkaz jer je kršila obveze iz radnog odnosa

Vlasta Kliček više neće biti direktorica Ureda Turističke zajednice Grada Križevaca. To je u ovom gradu, nakon današnje pressice Ureda gradonačelnika o stanju u Turističkoj zajednici, a nakon sjednica Turističkog vijeća, vijest dana, ako se zna da je V. Kliček na toj funkciji gotovo desetljećima.

Formalni razlog smjene je kršenje obveza iz radnog odnosa i nemarno vršenje dužnosti, a to je “pojačao” i nalaz revizije djelovanja TZ-a od strane HTZ-a, ustanovivši manjak od 140.000 kuna na računu TZ-a, koji je blokiran, te potraživanja od oko 400.000 kuna, objavio je predsjednik TZ-a, gradonačelnik Branko Hrg. On će do izbora novog direktora prema Zakonu o TZ-u, zastupati to tijelo.

No, navodno je “pala” jer je uzela novac TZ-a da bi ga dala prijateljici za vraćanje kredita. Vlasta Kliček kazala nam da je svoju smjenu najavila još lani!

– To je tako, nemam što komentirati, nisam bila na presici – poručila je, zvučeći utučeno.

Međutim, začuđuje da su se lokalna vlast i turistički upravljači tek sad odlučili na mjeru otkaza ugovora o radu, kao očito zaštitnu ne bi li se poznatu “tetu Vlastu” spriječilo u daljnjem nesavjesnom djelovanju, iako se godinama u javnosti govorilo da ona loše vodi TZ i vrlo malo radi, što je unazadilo križevački turizam. Do kraja tjedna bi, kaže Hrg, trebao biti raspisan javni natječaj za njenog nasljednika, koji će morati dati svoju viziju i plan razvoja turizma grada i ovoga kraja, a kandidati za vruće i nezahvalno mjesto direktora morat će iza sebe imati barem tri godine rada u turizmu. (VL)

 

 

 

 

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.