Križevački učenici glazbe otpjevali i odsvirali za državnu razinu

Čak 13 solista i jedan orkestar, svi učenici Glazbene škole Alberta Štrige Križevci sretno je što će, zahvaljujući osvojenim prvim mjestima na regionalnim natjecanjima glazbe u Križevcima, Sisku, Samoboru, Bjelovaru i Zadru, nastupati i na državnoj razini, na natjecanjima u Dubrovniku od 11. do 16. travnja. Osim ponajboljih u disciplinama gitara (u dvije kategorije), te bisernica (tri kategorije), brač (u tri kategorije) i solfeggio (u dvije kategorije), titulu regionalnog “prvaka” premoćno je osvojio i Tamburaški orkestrar u 2. kategoriji, pod ravnanjem prof. Igora Kudeljnjaka.

Regionalni prvaci su Luka Meštrović u gitari, I. kategorija, mentor prof. Alan Metelko, Luka Lovreković također u gitari, IV. kategorija, mentorica prof. Tamara Perc, Vlatka Kozarić (bisernica II.), mentora prof. Vice Zirduma, čiji su učenici Franjo Pećarić (bisernica III.) i Mihaela Lukačić (bisernica IV. – na slici) također osvojili prve nagrade. Isto su postigli i Barbara Lalić (bisernica III.), Ana Jazbec (bisernica III.), Jurica Perharić (bisernica IV.), Hrvoje Nemec i Sabina Petrović (oboje na braču u IV. kategoriji), kojima je svima mentor prof. Gordana Božić. Na tamburici brač u I. kategoriji prvu nagradu zaslužio je i Sanjin Budić, kojeg vježba prof. Nikola Matulin. U kategoriji solfeggija, u I. kategoriji Martin Pleše (na slici), mentorica prof. Blaženka Binder, je nositelj prve nagrade, a u III. kategoriji istog predmeta prvonagrađena je Mihaela Hadrović, mentorica prof. Zlata Životić.

 

Za blistave rezultate križevačkih učenika na ovim regionalnim natjecanjima u sklopu 49. hrvatskog natjecanja učenika i studenata glazbe i plesa, osim mentora, zaslužni su i korepetitori – tambure – prof. Valentina Kezerić i pjevanja – prof. Ivana Tadin.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.