Naši kuglači stigli do važnog gostujućeg boda

U 18. kolu 3. HKL kuglači „Elektre“ Križevci otputovali su u Čakovec na ogled s KK „Dubravčan“ iz Donje Dubrave. „Dubravčani“ igraju domaće utakmice u Čakovcu iz razloga što njihova nova dvostazna kuglana u Donjoj Dubravi ne zadovoljava uvjete odigravanja 3. lige. Ipak, i takva kuglana im omogućuje uvjete na kakvima im Križevčani mogu samo pozavidjeti. Kaže se da je u srazu podjednakih rivala, svaki ishod osim poraza uspjeh za gostujuću ekipu, no ovdje objektivno nije bila riječ o podjednakom odnosu snaga. Iako se Dubravčani na ljestvici nalaze ispod Križevčana (zbog loše tempirane forme), rezultati koje trenutno postižu na domaćem terenu bolji su od „Elektrinih“ najboljih čakovečkih izdanja.
U tom tonu krenula je i utakmica.

Zvonimir Posavec, iako se rezultatski stalno držao blizu protivnika, nije ga uspio ozbiljnije ugroziti.
Kirin Marijan nakon odlično odigrana prva dva seta, zbog nedostatka snage (nakon ozlijede) drastično pada u igri, što njegov protivnik koristi i doslovno zadnjom kuglom uzima poen.
Drugi križevački par vraća neizvjesnost u utakmicu. Dejan Kirin i  Miroslav Tkalec osvajaju po poen i dovode ekipu u prednost od 7 čunjeva.
U tom trenutku domaćin počinje sa slavljem, jer njihova preostala dva rutinirana igrača rijetko ispuštaju poene, a više puta ove sezone su baš oni prelomili utakmicu i donijeli pobjedu svojoj ekipi.
Zadnji blok u kojem su Tomislav Sanković i Ivan Šimatović ravnopravno parirali protivnicima, a ukupan rezultat utakmice skakao od 6:2 do 2:6, Šimatović ipak gubi za 4 čunja. Sanković, usprkos tome što je protivnika nadvisio za 19 čunjeva i postigao najbolji rezultat utakmice, zbog nekoliko nespretno odigranih ključnih poteza gubi utakmicu na setove. „Elektra“ s poražena četiri igrača ukupno ruši više čunjeva, čime osvaja dodatna dva poena, pa je tako konačan ishod ove, do kraja neizvjesne utakmice možda i najpoštenijih 4:4.
Uz bod u gostima, križevačku ekipu veseli i neočekivano visok ukupni rezultat, te ujednačenost igrača, što diže samopouzdanje pred utakmicu 19. kola, koja se igra ovoga petka u Koprivnici.

Fabić D. -  Posavec Z.  (544:530 čunjeva; 3:1 set; 1:0 poen)
Miser F. – Kirin M. (554:551; 2:2; 1:0)
Šimunić Ž. – Kirin D. (526:535; 2:2; 0:1)
Žinić M. – Tkalec M. ( 518:533; 1:3; 0:1)
Cenko D. – Sanković T. (540:559; 2.5:1.5; 1:0)
Horvat B. – Šimatović I. (531:527; 2:2; 1:0)

KK „Dubravčan“ – KK „Elektra“ (3213:3235; 0:2)
UKUPNO ( 4:4 poen;  1:1 bod)

 

 

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.