Križevci: Pomagat ćemo mladima u traženju posla

Problem konzumiranja cigareta, alkohola i droge među mladim Križevčanima sve je veći. Članovi gradskog Savjeta mladih Križevci upozoravaju na ovu problematiku jer je mladež Križevaca prema posljednjem istraživanju interesa, potreba i društvene uključenosti mladih u lokalnoj zajednici, kojeg je proveo županijski Obiteljski centar u suradnji sa županijskim Savjetom mladih, na samom vrhu.
– Naši mladi vodeći su po postotku konzumenata droge i smatramo kako bi trebalo puno rigoroznije provoditi Zakon o prodaji cigareta i alkohola mlađima od 18 godina – rekao je Mario Rajn, predsjednik Savjeta.
Nadovezujući se na ovo napominje kako je sve učestaliji problem nasilje među mladima.

– Tu nam tek slijedi konkretno osmišljavanje programa i rad na prijedlozima projekata koji bi mlade udaljili od navedenih poroka.
Gradski Savjet mladih Grada Križevaca bit će jedan od izlagača na nadolazećem Sajmu poslova u Križevcima, koji će biti održan iduće srijede, 23.ožujka.
– Nastojimo približiti rad Savjeta zajednici, odnosno grupi ljudi o čijim bi problemima prvenstveno trebali brinuti. Pokušat ćemo se što aktivnije uključiti u procese zapošljavanja mladih, u okviru postojećeg Nacionalnog plana za poticanje zapošljavanja za ovu i sljedeću godinu – kazao je Rajn.

Na prošloj sjednici Savjeta svi članovi podržali su projekt Energy Days @ Križevci organizatora Marka Matosovića, u suradnji s Udrugom P.O.I.N.T., gdje će se tijekom dva dana nastojati promovirati energetska učinkovitost i obnovljivi izvori energije.
– Grad Križevci, kao jedan od supotpisnika Energetske povelje, treba podržati takav projekt – rekao je Rajn.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.