Na G. Čretu zemljište po 150 kn/m², ali i pravo građenja

KRIŽEVCI – Otvaranjem Građevinske knjige službeno je započelo komunalno opremanje nove križevačke Gospodarske zone Gornji Čret, pa su na dnevni red došli konačni prijedlozi modela upravljanja njome. Gradonačelnik Branko Hrg kaže da će na iduće okupljanje Gradskog vijeća uputiti dva prijeloga, kupnje parcela i model s pravom građenja. U slučaju kupnje, cijena četvornog metra određena je na osnovi procjena Porezne uprave o vrijednosti nekretnina u okruženju i njezin početni predloženi iznos je 150 kuna.
– S time da ćemo davati popuste, mogućnost da se zemljište može otkupiti na otplatu i u toj cijeni bit će i određena snaga električne energije, napomenuo je B. Hrg.

Na izbor budućim poduzetnicima na Gornjem Čretu, primjerice onima bez dovoljno novca za kupnju zemljišta, bilo bi i uzimanje prava građenja, koje će u praksi značiti plaćanja najma, primjerice 50 lipa po kvadratnom metru mjesečno, na osnovi čega poduzetnici će moći ući u posjed, graditi svoje nekretnine, a kasnije ako žele moći će i otkupiti tu istu parcelu.

Naravno, Hrg ne isključuje da vijećnici mogu odlučiti i drugačije.
– Mi kao lokalna samouprava ne možemo baš predlagati nekakava dijeljenja zemljišta badava, ali ako Gradsko vijeće donese neku odluku, mi ćemo ju naravno u izvršnom dijelu poštivati, svatko u svojoj domeni odlučivanja, rekao je križevački gradonačelnik.

Nakon prve faze opremanja Gornjeg Čreta zainteresirane ulagače čekat će 8 do 10 hektara zemljišta są svim komunalnim priključcima i prometnicom, a gradonačelnik Hrg kaže da takvih već ima.

Vezano

Komentari su zatvoreni.