KTC opet izgubio, suci krojili utakmicu

Rukometaši Križevačkoga KTC-a su u Đurđenovac došli s puno optimizma odigrati još jednu pravu sportsku prvenstvenu utakmicu. Znalo se da neće biti lako i da za pobjedu na gostovanju svi moraju dati sve od sebe jer je domaćin u nekoliko kup utakmica i protiv renomiranih ekipa ostvario pobjedu. Sam početak tekme se očekivao s dosta nestrpljenja, kao da se potajno osjećalo  što bi se moglo događati na terenu.

Nikada ne komentiram suce i njihovo ponašanje, da im ne bih nepotrebno davao važnost bez obzira na kvalitetu njihovog suđenja, no ovaj puta ne mogu više, a da ih ne spomenem. Sudački par iz Koprivnice, Blesić i Presek, su cijelim tijekom susreta svojim arogantnim suđenjem bez nekoga vidljivog kriterija sudili, što je razljutilo i inače pregrube domaćine. Kod njih je to izazvalo negativnu reakciju, dozvoljavali su im nekorektnu igru u kojoj se svaki trenutak očekivalo koji će križevački igrač doživjeti i  težu ozljedu. Bilo je tu puno udaraca domaće ekipe laktom u glavu ili vrat u napadu ali i u obrani, pa gaženje gostujućeg igrača na podu, nekorektnoga guranja u leđa, što jednostavno nisu htjeli sankcionirati i time su još više potpirivali pregrubu i prljavu igru. Domaćin je nesportsku igru objeručke prihvatio jer su shvatili da samo tako mogu barem nešto od bodova izvući. Moram dodati da su se igrači Ktc-a  iznimno korektno i sportski nosili sa nepravdom i batinama mada je to bilo iznimno teško.  U zadnje dvije minute prije kraja utakmice kod rezultata 23:23 i dominacije Križevčana  SUCI SU donijeli tri katastrofalne, izmišljene, odluke i direktno odlučili o pobjedniku. I što je paradoks, domaćin uz takvu igru ima samo 12 minuta isključenja, a gosti 18 minuta s time da neka isključenja nisu stavili niti u zapisnik. Poraz smo uvijek znali dostojanstveno primiti ali ovakvu agresiju na zdravi razum – stvarno teško.

Utakmicu bolje počeli gosti i do 19. minute vodili 1 razlike nakon čega domaćin polako rezultatski uzima stvar u svoje ruke i poluvrijeme završava vodstvom Đurđenovca od 11:9. U drugom poluvremenu do 50. minute i dalje domaćin u prednosti(22:18) nakon čega im ponestaje snage i KTC  u samo tri minute postiže 4:0 vrativši pitanje pobjednika na početak, bilo je 22:22. Sljedećih 5 minuta dio utakmice gdje se postigao samo po jedan gol na obje strane  pa se u 58-mu minutu ušlo neriješenim rezultatom 23:23 i raspadom domaće igre te dominacijom gostiju,  što bezobrazno koriste suci i nameću svoju volju tko će biti pobjednik.
 

 

AG DINAS : KTC 24:23 (11:9)

 Za KTC su igrali i postigli pogotke:  Benković, Petrač 3, Neven Predojević 6, Pavliček 1, Kraljić, Roman Predojević 3, Čorda 8(7), K. Hunjak, M, Hunjak, Lorber 2, Kamenar, Augustinčić, Ferenčak, Šporer, Višnjević (16 obrana). Trener: Dragutin Miklečić

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.