KTC vodio 5:0 ali izgubio na početku nastavka prvenstva

Konačno je počeo i drugi dio rukometnoga prvenstva u II HRL sjever, u kojem se natječu i  rukometaši KTC-a iz Križevaca. Samo za podsjetnik, da je KTC na kraju jesenskoga dijela zauzimao 4. mjesto s istim brojem bodova kao i trećeplasirana Virovitica. U polusezoni je došlo do promjene trenera (klub je napustio Ivan Šimonek, a došao je Dragutin Miklečić), a od igrača iz kluba su otišli Tomislav Taras i Vivian Vuković i došao Marko Lorber iz Koprivnice. Liga bi trebala imati 12 klubova, no od daljnjega natjecanja su odustali odmah na početku Petrijevci, a od proljetnoga dijela i klub iz Trnovca, s time da je Spačva – Vinkovci otišla u rang više i sada u ligi ima 9 klubova.

Još da dodamo da trener Miklečić za ovu utakmicu nije mogao računati na ozlijeđenog Mišu Zrakića i bolesnoga Matiju Hunjaka, te da mu je igrao i nedovoljno oporavljeni Krunoslav Hunjak. Na prvu prvenstvenu utakmicu ove godine, na križevački parket je u goste došao jesenski prvak Vidovec (sve pobjede) koji se je i u prijelaznom roku još  malo pojačao, te se očekivala teška utakmica u kojoj su gosti bili i više nego favoriti.

Početak tekme za domaćina kao iz snova, izvrsnom i discipliniranom igrom uz odlične obrane golmana Višnjevića, natjerala je gostujućeg trenera Melnjaka da već u 8. minuti zove timeout, jer je vodstvo KTC-a bilo 5:0, a u 11. minuti 6:1. Nakon te 11. minute dolazi do sređivanja u redovima Vidovca i s konstantnim izmjenama i po tri igrača obrana- napad, uspijevaju u 23. minuti doći do prvoga izjednačenja 8:8. Do kraja poluvremena gosti i dalje silno pritišču i na odmor odlaze s vodstvom od 13:11.

Odmor je dobro došao Križevčanima koji ponovo dižu razinu igre i do 40 minute drže neriješen rezultat (17:17).  U sljedećih 9 minuta utakmica je bila riješena. Igrači KTC-a su davali maksimum no bez dovoljnog broja kvalitetnih zamjena jednostavno su se istrošili, dok je gostujući trener imao na raspolaganju 12 podjednako kvalitetnih igrača i pametnim rotacijama došao do velike prednosti. U tom periodu igre KTC nije uspio postići niti jedan pogodak, a istovremeno je primio 6 (17:23) dok su u zadnjih 10 minuta gosti  samo održavali stečeno vodstvo.

Utakmica iznimno borbena i  kvalitetna s dosta dramatike u kretanju rezultata i više je nego zadovoljila križevačku publiku, ali i trenere. Trener KTC-a Miklečić je bio zadovoljan, jer su dečki taktički odradili ono što je bilo dogovoreno, boreći se za svaku loptu punom snagom. Dok je  gostujući trener Melnjak naglasio zadovoljstvo time što je njegova ekipa pokazala da se može vratiti u igru i nakon negativnog kretanja rezultata.

 

RK KTC – RK VIDOVEC 21:28 (11:13)

Za KTC su igrali: Neven Predojević 7, Čorda 4(3), Pavliček 3, Kraljić 3, Lorber 3, Krunoslav Hunjak 1, Šignjar, Roman Predojević, Ferenčak, Kamenar, Augustinčić, Petrač, Marković, Benković, Bogdan, Višnjević (16 obrana). Trener: Dragutin Miklečić
 

 

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.