Krediti postali stipendije za 30-ak studenata

KRIŽEVCI – Prošle godine prvi su križevački studenti svoje kredite za školovanje pretvorili u stipendije pa im je iz gradske blagajne vraćen iznos rata koje su uplatili poslovnoj banci, a gradonačelnik Branko Hrg upravo je potpisao ugovore o ostvarivanju tog prava s novom grupom studenata.
– Ove godine po prvi puta imamo jednu veću grupu, 30-tak studenata koji su stekli to pravo, znači koji su završili svoj studij, ostali živjeti na području grada Križevaca i koji su otplatili u toj godini anuitete prema banci. Sada će im Grad vratiti taj novac, u ovoj godini za proteklu godinu i tako sve redom do kraja otplate, kaže B. Hrg.

Kako su studentski krediti u protuvrijednosti 100 eura mjesečno, konačna svota za te mlade ljude je pozamašna.
– Pa recimo da je to ovako: ako student studira pet godina i godišnje primi 1.200 eura, to je znači 6.000 eura koje njemu Grad nakon petogodišnjeg studija vraća. Jedan lijepi dar za početak radne karijere, smatra križevački gradonačelnik.
Javnim potpisivanjem ugovora sa studentima Grad nastoji promovirati ovakav način stipendiranja te pozvati i ostale studente da iskoriste tu mogućnost, istaknuo je gradonačelnik Branko Hrg prilikom potpisivanja ugovora.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.