Austrijski veleposlanik o ulaganjima u županiji

Ovaj tjedan je Koprivničko-križevačku županiju posjetio veleposlanik Republike Austrije Jan Kickert, u pratnji savjetnika za trgovinske odnose Austrijskog ureda za vanjsku trgovinu Romana Raucha. Na sastanku sa županom Darkom Korenom i dožupanom Darkom Sobotom veleposlanik Kickert je kazao da je ova županija poznata kao prijateljske regija za biznis, pa je došao kako bi dao podršku takvoj politici.
– „Ova županija se nalazi na dobrom geostrateškom položaju i skori ulazak Hrvatske u EU velika je prednost za vas. Blizina granice i otvorenost za ulaganje sigurno će vam donijeti brojne investicije gospodarstvenika“ – kazao je veleposlanik i dodao da je ovaj kraj već sad mnogo razvijen i da je među uspješnijima u Hrvatskoj.

 

Koren je županiju predstavio kao regiju u kojoj dominira prehrambeno-prerađivačka industrija, no također i kao regiju energije.
– „Na ovom području proizvodi se 60% hrvatskog plina, imamo velike planove u iskorištavanju energije iz geotermalnih izvora, a uskoro ćemo postati i županija bez divljih deponija otpada jer ćemo njime gospodariti na ekološki učinkovit način“, istaknuo je Koren. Gostima su prezentirane prioritetne poduzetničke zone, te najvažnije investicije koje se u njima provode. Savjetnik Rauch je kazao kako su birokratske prepreke u mnogim hrvatskim regijama velik problem, ali da zbog dobre poduzetničke klime investitori žele doći u Podravinu i Prigorje.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.