Ukinuti Županijski sud i ŽDO – formirane stalne službe

KOPRIVNICA – Od početka godine Koprivnica nije sjedište Županijskog suda niti Županijskog državnog odvjetništva. Oni su pripojeni Varaždinu, a u Koprivnici su formirane stalne službe tih dviju institucija. Voditelji koprivničkih stalnih službi varaždinskog županijskog suda i odvjetništva, sudac Ivan Deković i zamjenica županijskog državnog odvjetnika Irma Bagarić kažu da se građanima kao i zaposlenicima, za sada zapravo ništa nije promijenilo. Svi se spisi i dalje rješavaju u Koprivnici i sud je ostao na istom mjestu, u zgradi u Ulici hrvatske državnosti, rekao je sudac Deković.

Stalna služba vjerojatno će preseliti u zgradu koja je u Koprivnici i prije izgradnje prozvana palačom pravde, zajedno s općinskim sudom i odvjetništvom te prekršajnim sudom. A u Varaždin će se preseliti kad dođe do fizičkog spajanja, no točan vremenski rok za to još nije utvrđen dok je prije bila spominjana 2019. godina, objasnio je sudac Ivan Deković. A koprivnička Stalna služba Županijskog odvjetništva u Varaždin će se preseliti već ove godine, u njezinoj drugoj polovici, rekla nam je zamjenica županijskog državnog odvjetnika Irma Bagarić. Stalna služba za sada je smještena u Gupčevoj ulici i ovom trenutku se, kaže, ukidanjem Županijskog državnog odvjetništva u Koprivnici zapravno ništa nije promijenilo.

– Za nas uposlenike, kao i za građane, ovog trena to ne znači nikakvu promjenu, budući da smo i dalje stacionirani na istom mjestu. Međutim, do promjene će svakako doći tijekom 2011. godine, zato što je jednom uputom koju smo dobili određeno da se stalne službe trebaju do kraja ove godine i fizički preseliti u sjedište, konkretno u odnosu na nas to je Varaždin, pojasnila je I. Bagarić.

Kada će preseliti ovisi o uređenju novog prostora u Varaždinu, no to će svakako biti ove godine, dodala je Irma Bagarić, uz napomenu da će općinska državna odvjetništva ostati na istim mjestima. Ipak, osobe koje će nakon preseljenja koprivničke Stalne službe trebati prijaviti neko kazneno djelo iz županijske nadležnosti ili kontaktirati s osobama iz Županijskog državnog odvjetništva, morat će otići u Varaždin.

Vezano

Komentari su zatvoreni.