Osmi Dani plemstva i Velika Meša u Gornjoj Rijeci

Udruga Potkalnički plemenitaši osmu godinu zaredom organizira Dane plemstva koji će se ovaj vikend i idući tjedan održati u Gornjoj Rijeci. Uz brojne izvođače koji će dočarati povijesne trenutke gornjoriječkog plemstva iz 17. i 18. stoljeća, glazbeni program u subotu nudi koncert Gorana Karana u 22 sata, a Sveta Misa na Veliku Gospu održat će se u 11 sati u Crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije.

Program počinje u petak 10. kolovoza u 19 sati povorkom sa središnjeg trga, baroknim plesom i svečanim otvorenjem na velikoj bini ispred dvorca Sidonije Rubido Erdödy, koji je od početka godine u vlasništvu poduzeća Split Ship Management, glavnog sponzora manifestacije. Uz izbor Najprinceze, Najplemkinje i Najplemića, nastupit će kuburaši iz Marije Bistrice, turopoljski Banderijalci, tamburaši i plesači Potkalničkih plemenitaša, glazbeni sastav Kontrast, a program će voditi Branko Uvodić.

Od sportskih događanja u subotu će se od 16 sati kod osnovne škole održati ženski malonogometni turnir Zlatna podvezica 2007, u utorak u 18 sati na igralištu nogometni susret veterana NK Gornja Rijeka i NK Tomislav, a u srijedu od 14 sati veliki malonogometni turnir. Na blagdan Velike Gospe lovačko društvo "Košuta" organizira gađanje glinenih golubova u Fajerovcu, a u 10:30 kreće završna povorka sa slavodobitnicima Dana plemstva 2007.

Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva, Koprivničko-križevačke županije, Općine Gornja Rijeka, uz supokrovitelja Turističku zajednicu Koprivničko-križevačke županije.
20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.