‘Bivši partner vozi po Europi, a državi duguje milijune’

Spor – Vlasnik križevačke agencije Blagec tužio prijevoznika. – Blagec ne govori istinu, on je mojoj prijevozničkoj tvrtki ostao dužan više od 100.000 kuna, zato smo i prekinuli suradnju – tvrdi V. Martinčić

Nekad poslovni suputnici, sada suparnici i sudski protivnici – to su Josip Blagec, vlasnik križevačke turističke agencije Blagec Turist, i Vilim Martinčić, vlasnik prijevozničke tvrtke Martinčić i agencije Marija Turist.

 

Kredit

Blagec je 2003. godine na Martinčićev, kako tumači, nagovor bio jamac za kredit od 200.000 kuna u lokalnoj štednoj zadruzi koji je uzela njegova kći Marija Martinčić.
– On je bio drugi, a jedna kolegica treći jamac. To je uredno vraćao do 2007., a onda je 2009. stiglo rješenje Općinskog suda o ovrsi, da platim oko 106.000 kuna duga s kamatama – govori Blagec.

Na to se, kaže, jedini žalio, i to zato što je smatrao da ga se kao jamca tereti za kredit za koji nije bio jamac, pa je slučaj završio na sudu. No, od ljeta mu je njegova banka blokirala račun.
– O tome sam obavijestio Martinčića i kazao da mora vratiti novac zadruzi. Obećao je da će to učiniti, no mislim da nije – napominje Blagec.

Razlog njegovu istupu je, kako navodi, želja da se javnost upozori kako neki poduzetnici i dalje posluju iako ne izvršavaju svoje obveze.
– Ja se nikome ne osvećujem, no Martinčić državi duguje više od milijun kuna PDV-a, a i dalje posluje s dvije tvrtke, što je pravosudni apsurd – kaže Blagec pozivajući se na izvode iz katastra i inspekcijske nalaze Ministarstva financija o poslovanju dviju Martinčićevih tvrtki.

Vilim Martinčić, s druge strane, smatra da Blagec ne govori istinu, ističući da je on njegovoj prijevozničkoj tvrtki ostao dužan više od 100.000 kuna, zbog čega su i prekinuli suradnju. No, Martinčićeva kći Marija, direktorica jedne od očevih tvrtki, bila je mnogo otvorenija.

“Blati nas”

– Ja sam svoj kredit otplatila, a on je taj koji nama duguje, varao nas je i na putnim nalozima i na kilometrima – upozorila je, dodajući da Blagec Martinčiće „blati pred poslovnim partnerima šaljući im inspekcije”.
– On nam želi zlo, neumoran je i pokvaren, ne zna s kim ima posla – kazala je Marija uznemirenim glasom.
Konkurentove navode o dugu državi prokomentirala je riječima „da su to povjerljivi podaci do kojih nikako nije mogao doći, očito ih je izmislio”.

Martiničić je vozio za Blageca pa se osamostalio

Vilim Martinčić je godinama razvozio Blagecove turističke grupe po zemlji i Europi, a potom je krenuo u vlastiti biznis. Danas ima tvrtke u kojima su on i kći članovi uprave. Josip Blagec opovrgava da im išta duguje i da je jedini problem upravo to što Martinčići ne vraćaju kredit i obveze državi. (VL)

Vezano

Komentari su zatvoreni.