Katedralni zbor za vikend na prvom inozemnom nastupu – u Italiji

Križevački Katedralni zbor grkokatoličke biskupije nakon nepune dvije godine postojanja pjeva ovog vikenda na svojem prvom nastupu izvan Hrvatske, u Italiji u gradiću Castel Goffredo u regiji Lombardija, nedaleko od gradova Brescia i Mantova.

Pod ravnanjem svoga mladog voditelja Ozrena Bogdanovića  u subotu  navečer zbor će pjevati na svečanom otvorenju izložbe ikona u središtu Castel Goffreda. U nedjelju će sudjelovati na svečanoj arhijereskoj liturgiji koju će na staroslavenskom i talijanskom jeziku voditi križevački vladika Nikola Nino Kekić zajedno s križevačkim prečasnim ocem Mihajlom Simunovićem.

Castel Goffredo je gradić poznat po brojnim tvornicama čarapa, pa ga smatraju i „svjetskim središtem industrije čarapa“ . Tamošnji poduzetnici pomogli su svojim donacijama Pokretu fokolara da se  u Križevcima pokrene  proizvodnja čarapa.  Brojne  obitelji iz Castel Goffreda  pomagale su  u vrijeme Domovinskog rata u Hrvatskoj prognanike i izbjeglice, te socijalno ugrožene obitelji. Sa svojim  župnikom svake godine  dolaze u Križevce  na  susret s obiteljima s kojima  su se sprijateljili . Prilikom nedavnog posjet Križevcima  talijanske su se obitelji zatekle upravo  na godišnjem koncertu Katedralnog zbora izrazivši želju da ugoste članove zbora  i upriliče  njihov prvi nastup u inozemstvu.

Vezano

Komentari su zatvoreni.