Noćas u Sv. Ivanu Žabnom poginuo 20-godišnji vozač

U četvrtak, 16. studenoga, oko 23.05 sati u Svetom Ivanu Žabno u Ulici braće Radića vozač rođen 1997. godine upravljao je osobnim automobilom Renault Clio križevačke registracijske oznake. Uslijed nepropisnog kretanja vozilom je prešao na suprotnu stranu kolnika, u trenutku kada se iz suprotnog smjera kretao teretni automobil Man zagrebačkih registracijskih vozila sa priključnim vozilom, a kojim je upravljao 38–godišnji vozač. Tom prilikom na lijevoj prometnoj traci osobni automobil je udario u teretni automobil te je od siline udara odbačen u dvorište kuće, a teretno vozilo je sletjelo van kolnika u putni jarak.

Vozač osobnog automobila je od zadobivenih ozljeda na mjestu događaja preminuo, a vozač teretnog vozila je lakše ozlijeđen. Vozač teretnog vozila nije bio pod utjecajem alkohola. Očevidom je na mjestu događaja rukovodio zamjenik Općinskog državnog odvjetništva u Bjelovaru. Zbog vršenja očevida od 23:13 do 3:50 sati za sav promet bila je zatvorena državna cesta od mjesta Haganj do Rovišća, a promet se odvijao obilazno smjerom Haganj – Dubrava – Farkaševac – Rajić – Bjelovar i obrnuto. Policijski službenici Policijske postaje Križevci o događaju će dostaviti izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Vezano
2 komentara
  1. Vlado piše:

    Zašto policija ne kontrolira promet u Ulici Braće Radića u Žabnu. U toj ulici du se dogodile najužasnije nesreće u zadnjih nekoliko godina. Pa zar nikom nije došlo do glave da pošalje patrolu. Pa za nikome nije palo na pamet da je ogranićenje od 70 km\h prevelika brzina a naseljeno mjesto. Koliko još ljudi mora poginuti da bi se reagiralo. A brzu cestu ne žele graditi. Zašto?

  2. kaja piše:

    A, što reći na ove (sve učestalije) nesreće pogotovo mladih vozača?
    I onako mladih je sve manje, pa mi je tim više žalosno čitati ovakva izviješća.
    Moj “apel” mladima kad sjedaju za volan da taj svoj mladenači andrenalin, radije “ispucaju” u nekom športu. Puno je zdravije i korisnije.
    Iskrena sućut obitelji!

Komentari su zatvoreni.