Župan Koren: Optužuju me moralne horizontale

KOPRIVNICA – Novogodišnje druženje župana Darka Korena s novinarima ipak nije moglo proći bez pitanja o SDP-ovim optužbama za političku korupciju, za što im je očit primjer zapošljavanje Helge Jug, županijske vijećnice čiji je glas bio presudan prilikom donošenja proračuna, u Srednjoj školi Koprivnica kojoj je Županija osnivač, a ravnatelj, kao i župan, član HSS-a. Župan je ponovio da to zapošljavanje kao ni druga nisu u njegovoj ovlasti, no i da mu je drago što je posao dobila upravo osoba koja je omogućila normalan nastavak županijskih projekata.
– Da, ja sam s njom komunicirao prije sjednice Skupštine, ali ne postavljajući nikakve uvjete niti joj obećavajući ikakvu plaću za to, a pogotovo ne dobivanjem radnog mjesta, ustrajao je župan Koren.

Ne manje od optužbi koje je ocijenio običnim političkim podmetanjem, Korena je zasmetala adresa s koje su lansirane. Za zapošljavanje kao plaćanje političke odanosti rekao je da ga krive osobe za koje su izmišljana radna mjesta u koprivničkoj gradskoj upravi, misleći, naravno, na prvog županijskog SDP-ovca Darka Ledinskog.

– Grad Koprivnica je njemu osnovao Agenciju. Ljudi moji, Agenciju za poticanu stanogradnju, gdje je uvjet bio da psiholog mora biti njezin ravnatelj! Je l’ to vama normalno!? Dakle, to je Agencija za betoniranje bez cementa jer ja ne znam čemu ona služi ni koja je njezina funkcija. Posao koji on obavlja? Pa to pročelnica u Gradu Jasna Golubić pod gablecom može napraviti i još se stigne najesti, uzvratio je Koren.

Sličan je i slučaj šefa oporbenog skupštinskog Kluba vijećnika SDP-a i HNS-a Marinka Bagarića, koji je smješten za ravnatelja Regionalne energetske agencije Sjever.
– Osnovana mu je Agencija za proizvodnju energije – iz propuha valjda, ustvrdio je župan Koren.

No to nisu izdvojeni slučajevi, smatra župan.
– Ajde molim vas, tko je u Koprivnici zaposlen na drugačiji način u javnom sustavu? Gospodin Hlevnjak, napustio HSS, ušao u SDP da bi ostao ili postao član Uprave gradske firme. Gospodin Žinić, predsjednik Kluba mladih HSS-a Koprivnice radi boljeg posla u gradskoj firmi otišao iz HSS-a, ušao u SDP. Od gospodina Bagarića kćer je završila fakultet, za dva tjedna je dobila posao u gradskoj firmi, pobrojao je Koren.

Za razliku od mnoge koprivničke djece koja na birou čekaju, dodao je župan Koren zaključivši:
– Dakle, te osobe koje mene prozivaju i traže moju ostavku, takvo su moralno dno i moralna horizontala, ne vertikala, horizontala ove naše zajednice, da su zadnji koji bi o tome trebali nešto pitati, na kraju je dodao župan Koren.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.