Križevcima od Vlade 19 tisuća kvadrata za širenje poslovne zone

Dar od države – Zemljište vrijedno oko 2 milijuna kuna u zoni Nikole Tesle treba komunalno opremiti i onda ponuditi poduzetnicima. Svojedobno je Polančecovo ministarstvo tu zonu proglasilo najboljom u Hrvatskoj

Država je potkraj 2010. godine bila darežljiva prema Križevcima. Odlukom Povjerenstva za imovinu Vlade RH, donesenoj na sjednici tog tijela 22. prosinca, Vlada je Gradu dodijelila zemljište u poduzetničkoj zoni Nikole Tesle, a budući da je zemljište dano bez naknade može se reći da je gradska uprava profitirala. Jer, radi se o nekretnini površine 19.681 četvorni metar, ukupne vrijednosti, kako se navodi iz ureda gradonačelnika Križevaca Branka Hrga, točno 2,206.186 kuna, a na kojem će se zona širiti.

– Riječ je o južnoj strani zone Nikole Tesle, uz cestu prema mjestu Prikraj – navode iz Ureda, objašnjavajući da Gradu sada slijedi opremanje te čestice komunalnom infrastrukturom. Nakon toga će se, odgovaraju, zemljište ponuditi i zainteresiranim gospodarskim subjektima. Takvih je, pak, prema evidencijama, u Teslinoj (koja se proteže od križanja s državnom cestom za Zagreb na sjeveru do željezničke pruge na jugu), zasad 35, i u njima trenutačno radi oko 900 osoba.

U zoni djeluje nekoliko trgovačkih centara, različite uslužne radnje, te manje tvornice različitih artikala. Najnoviji je objekt, od rujna, tvornica dijelova za strojeve za oblikovanje građevinskog željeza, hrvatsko-talijanskih partnera Strojometal i MEP, vrijedna 4,5 milijuna eura. Ova je zona, inače, 2008. proglašena, od Ministarstva gospodarstva koje je tada vodio Damir Polančec, najboljom u Hrvatskoj. (VL)

Vezano

Komentari su zatvoreni.