Stoljeće i pol VGUK-a – križevački Događaj.info 2010.

Rezultati 7. po redu godišnjeg revijalnog izbora portala Križevci.info za događaj, koji je obilježio prethodnu godinu u Križevcima, na prvo su mjesto postavili obilježavanje 150 godina Visokog gospodarskog učilišta Križevci. Poveljom Predsjednika RH za izniman doprinos na području obrazovanja ove godine ovjenčana jedina visokoškolska ustanova u Križevcima dobila je 45 od ukupno 194 glasa, odnosno s 23% glasova osvojila titulu Događaj.info za 2010. godinu.

 

Na drugo mjesto su, s po 30 glasova čitatelja (15%), zajednički zasjela dva događaja: intenziviranje planinarskog stila života u Križevcima – obnova doma na Kalniku i planinarska škola društva “Kalnik”, te otvorenje tvornice Strojometal-MEP u poduzetničkoj zoni Nikola Tesla, kojoj je prošlog rujna nazočio i vrh Vlade RH. S 22 glasa (11%) slijede dobrotvorni koncerti kojima su prošle godine Križevčani bili posebno humanitarno aktivni – za pomoć sugrađaninu Domagoju Dugini te za akciju “Petaka za đaka”. Peto mjesto na listi s 19 glasova zaslužila je petoljetka Kluba kulture, koji je uredila, otvorila i svakodnevno vodi dvostruko starija udruga K.V.A.R.K.

Slijede dva glazbeno-umjetnička postignuća – 110 godina Hrvatskog pjevačkog društva Kalnik te međunarodna srebrna plaketa Gradskog puhačkog orkestra Križevci. Osmim mjestom su čitatelji nezavisnog portala nagradili velika gospodarska preuzimanja – Atlantic Grupe nad Kalničkim vodama i PPK Kutjeva nad mesnom industrijom “Gušti”. Nedavno pokrenut projekt “Mreža informatičkih škola” Pučkog otvorenog učilišta Križevci financiran iz EU fondova zasjeo na je deveto mjesto, dok se na začelju liste našla obnova koncertne dvorane Glazbene škole Alberta Štrige.

Vrijedi također napomenuti da za 2010. redakcija portala Križevci.info nije nominirala događaj izgradnje nove obrtničke škole – srednje škole Ivan Seljanec u krugu bivše vojarne, iz praktičnog razloga što škola još nije krenula s radom, a za očekivati je da će puna opremljenost i funkcionalnost ove ustanove itekako obilježiti tekuću godinu u Križevcima.

Vezano

Komentari su zatvoreni.