Osoba.info 2010. u Križevcima – Kruno Puškar!

U desetodnevnom internetskom izboru portala Križevci.info za osobu godine, titulu Osoba.info 2010. odnio je Kruno Puškar! Ovaj dvadesetčetverogodišnji apsolvent anglistike i germanistike, koji je prošlog ljeta Križevčane učio esperantu, dobio je 105 glasova čitatelja, odnosno 38% od ukupno 276 sudionika u ovoj 7. po redu revijalnoj godišnjoj anketi nezavisnog križevačkog portala. Na drugom mjestu s 49, odnosno 18% glasova, je modni dizajner svjetskog glasa Igor Galaš, dok je treći europskim medaljama ovjenčan vozač motorkrosa Marko Leljak, koji je dobio 34, odnosno 12% glasova.

Narednih četvero Križevčana na rang-listi ovog izbora su: profesor povijesti i filozofije Ivan Peklić s 28 glasova (10%), kojeg s tri glasa manje slijedi glumac i komičar Nikola Novosel Miško. Iza njih mjesto dijele, s po 10 glasova, stručnjakinja iz Križevačkog poduzetničkog centra Tania Lugomer-Pomper te novinar, kolumnist i muzikolog Branimir Pofuk. Na začelju liste su redom profesorica s VGUK-a Marijana Ivanek-Martinčić sa 7, plesački par Božidar Katanović i Ivona Begić s 5 te foto-aktivistkinja Dunja Šverko s 3 dobivena glasa.

Ako se usudimo donijeti zaključak nakon rezultata ovogodišnjeg izbora za osobu koja je obilježila prošlu godinu u Križevcima, može se reći da je lokalni aktivizam i rad u zajednici naišao na nešto jaču potporu od izvrsnih rezultata talentiranih pojedinaca, dok na vrh liste godinama kontinuirano zasjedaju mladi, čije aktivnosti čitatelji Križevci.info najviše cijene. Bez obzira na konačnu poziciju na ovoj listi, koja nota bene nije ni potpuna niti konačna, redakcija portala smatra važnijim ipak samo javno osvrtanje na osobe i događaje iz 2010. koji su neki način vezani uz Križevce.

Vezano

Komentari su zatvoreni.