Klupsko ‘rockanje’ Uz hitove ‘Azre’

U subotu 18. prosinca 2010. u križevačkom je Klubu kulture u sklopu programa “Rock is Rising” održan koncert novosadskog sastava “Azra Real Tribute”. U dvosatnom je programu rock trojac u sastavu Branimr Rosić, Kostantin Mađarević i Siniša Lučić, predvođen imenjakom legendarnog kantautora novovalne skupine koja je osamdesetih žarila i palila ex-Yu scenom, energično i na razini predstavila dio opusa Azre. Sedamdesetak okupljenih u publici guštalo je u hitovima koji se i dan-danas rado zasviraju na gitari, bilo na tulumima srednjoškolaca ili pak rock-zaljubljenika.

Ovaj je sastav dio organizacije “Real Tribute” iz Vojvodine, koja pokriva tribute dvadesetak svjetski poznatih rock, pop i metal bendova, poput The Doors, Queen, Guns N`Roses, Abba, Iron Maiden, The Beatles ili pak opus Đorđe Balaševića, čiji je tribute bend Nenormalni Balašević već nekoliko puta gostovao u Križevcima. Iako je ovo bio prvi nastup “Azra Real Tribute” u Križevcima, ovaj je trojac gostovao prije dvije godine pod svojim autorskim imenom Branimir i Neprijatelji, kad su u dva dana vikenda Križevačkog velikog spravišča izvodili rock-hitove Haustora, Električnog orgazma i Animatora.

Vrijedi spomenuti da im je prošle godine u izdanju Studentskog kulturnog centra Novog Sada (SKCNS) objavljen debitantski album “Tako moje oči vide”. Od jedanaest pjesama, Branimir Rosić je autor glazbe, tekstova i aranžmana na deset, dok je završna “Crveno” svojevrsni hommage kultnom filmu “Kako je propao rokenrol”. Uz trojku iz benda, na albumu gostuje i nekoliko srpskih glazbenika, poput Milana Mumina, Željka Đurđevca Žikse i Nenada Ljubičića. Neke od zapaženijih pjesama s albuma su He-Y-La, Samo ljubav me čini srećnim, Kotrljam se i Blue Baby Blue.

Vezano

Komentari su zatvoreni.