Pobjeda KTC-a za mirno ‘prezimljavanje’, ali klub napustio trener

U prošle dvije utakmice križevački rukometaši, igrači KTC-a, su ostvarili i dvije pobjede, pa su sebi obećali da će si za Božić darovati još jednu. Zalogaj baš i nije bio mali, bez obzira na to što KTC igra pred domaćom publikom, jer gosti iz Virovitice su u dosadašnjem dijelu prvenstva pokazali da znaju dobro igrati, a i na ljestvici su ispred domaćina. Došavši u Križevce najavili su pobjedu, a s time i borbu za drugu poziciju sa Ivanskom.

Kao što se i očekivalo početak utakmice čvrst i igrački izjednačen, pa je KTC tek u 13. minuti uspio otići na dva gola prednosti – 6:4. Od 15. minute kada je domaći vratar Višnjević obranio penal, kola za goste su krenula nizbrdo, jer domaćin podiže tempo i razinu igre i u tom periodu od 4 minute je napravio seriju od 5:0 i otišao na odličnih +7 (12:5). Te odlične 4 minute i izvrsne obrane Višnjevića (16) su riješile pobjednika. Moramo napomenuti da su gosti stabilizirali igru i do kraja prvoga poluvremena se otišlo na odmor sa +6 za domaćina (17:11).

Drugo poluvrijeme odigralo se, pak, suprotno očekivanu u rutinsku pobjedu domaćina. Iz neobjašnjivih razloga domaća igra ima dosta oscilacija pa tako u 41. minuti gosti smanjuju na za njih obećavajućih 21:18, da bi već u 46. bilo 27:19. Gosti konstantno igraju solidno i čvrsto, a KTC se kretao od na momente izvrsne igre (kakva je bila od 15. do 19. i od  41. do 46. minute) pa do igre gdje su greške bile i pomalo neshvatljive. Činjenica je da su domaći dečki kontrolirali cijeli tijek same utakmice i da su pokazali da mogu, uz male korekcije, odigrati zapaženu ulogu u proljetnom dijelu prvenstva.

 

Do kraja utakmice dogodio se opet pad  u igri domaćina, što nije utjecalo na rezultat. Istaknimo da su Virovitičani pokazali zašto su na visokom trećem mjestu u prvenstvu, no u ovoj utakmici niti u jednom trenutku nisu imali vodstvo, iako su Križevčani zapucali i 5 kontri. 

Križevčani su prvi dio natjecanja završili na 4. mjestu s istim brojem bodova (10) kao i treća Virovitica, pobijedivši u 5 utakmica a izgubivši u 4. Sam početak prvenstva nije obećavao jer su naši dečki u prva četiri kola imali samo jednu pobjedu, no ostatak natjecanja se okrenuo u seriju iz 5 utakmica 4 pobjede i time su pri samom vrhu ljestvice. S uspjehom u kupu KTC u zadnje 6 utakmice ima 5 pobjeda.

Moramo dodati, s malo razočaranja, da se ova ekipa KTC-a ipak trebala vratiti s barem još dvije pobjede s gostovanja, i to iz Slatine i Nove Gradiške, jer igrački ona sigurno to može i morala je. Drugi dio prvenstva jako dobar i poticajan za proljetni dio natjecanja. Nakon samo pola prvenstva klub je napustio trener Ivan Šimonek pa vodstvo KTC-a u ovoj natjecaljskoj stanci mora naći novog trenera.

       
II HRL sjever 11. kolo

RK KTC – RK VIRO –VIROVITICA“ 34:30 (17:11)

Za Ktc su igrali i postigli pogotke: Neven Predojević 7, Roman Predojević 7, Čorda 5(4), Zrakić 4, Krunoslav Hunjak 4, Pavličak 3, Taras 2, Kraljić 1, Kamenar 1,  Šignjar, Vković, Matija Hunjak, Augustinčić, Šporer, Višnjević 16 obrana, Benković 3 obrane.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.