Pobjeda KTC-a u gostima za uzlet na 4. mjesto u prvenstvu

Otkako je rukometni klub KTC u drugoj ligi teško je rješiv problem osvajanja bodova na gostovanju, bez obzira na to jesu li i objektivno puno kvalitetnija ekipa od domaćina. Prošle dvije sezone je bio problem igre prvih 10 minuta kada se je stvorio veliki zaostatak i više nije bilo uspješnoga povratka u igru, a ove sezone se odlično kreće u utakmicu, no pad se događa u zadnjih 15 minuta. Poslije uvjerljive domaće pobjede u prošlom kolu od 15 golova razlike protiv ekipe iz Požega, križevački rukometaši su puni samopouzdanja najavljivali pobjedu u Trnovcu.

Od samoga početka utakmice je bilo vidljivo da su Križevčani u ovom trenutku puno bolja, kvalitetnija i kompletnija momčad od domaćina.  I sam rezultat je govorio tome u prilog pa je već u 3. minuti KTC vodio 3:1, u 19. minuti već 12:8 i to uz dvije promašene kontre. Igrači Trnovca su davali sve od sebe, no rješenje za čvrstu obranu Križevčana nisu imali. Moramo dodati da igrači  KTC-a već nekoliko utakmica igraju iznimno pokretljivu i čvrstu obranu. Konstantnim pritiskom u ritmu gosti na poluvrijeme odlaze s prednošću od 7 golova (13:20). U tri riječi – gosti puno bolja momčad.

Početak drugog poluvremena je donio istu igru kao i u prvom, pa KTC u 36. minuti ima +9 golova (16:25) i dominaciju po cijelom terenu. Otada je KTC dobrano usporio i samo čuvao prednost bez neke želje da napravi išta više. Drugo poluvrijeme nije bilo na razini prvoga i nije bilo želje u Križevčana da se razbije protivnika već da se osvoje dva boda. Pobjeda i više nego zaslužena i s ova dva boda osvojena na gostovanju KTC je zasjeo na 4 mjesto ljestvice. Čestitke rukometašima KTC-a na pobjedi i željom da u subotu u zadnjem kolu jesenskoga dijela prvenstva na domaćem terenu pobjede Virovitičane i da s odlične pozicije čekaju proljetni dio natjecanja. Osim ove zadnje prvenstvene utakmice, Križevčani još moraju ove godine odigrati i kup utakmicu (jer su pobjednici županijskoga kupa), no još im se ne zna protivnik.

II HRL sjever, 10. kolo

RK TRNOVEC  – RK KTC 28: 34 (13:20)

Za KTC su igrali i postigli pogotke: Benković 1 obrana, Petrač, Neven Predojević 2, Pavliček 6, Zrakić 6, Kraljić, Roman Predojević 4, Čorda 4(3), Taras 4, Krunoslav Hunjak 8, Vuković, Višnjević 11 obrana, Kamenar, Augustinčić. Trener: Ivan Šimonek.
 Isključenja: Trnovec 12 minuta   Ktc 8 minuta
Sedmerci -  Trnovec  0/1             Ktc  3/3

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.