Domagoj i Jasmin “udarni” tandem križevačke škole, ali i cijele države

UHVATILI RITAM Uspjeh udaraljkaša. Na natjecanju učenika glazbe u Opatiji Domagoj Binder i Jasmin Abou Aldan trijumfirali izvedbama

Odjel udaraljki Glazbene škole Alberta Štrige u Križevcima postoji od 2004., a njegovi polaznici odonda briljiraju. Jasmin Abou Aldan i Domagoj Binder tako su se s nedavnog 48. natjecanja učenika i studenata glazbe  za komorne sastave u Opatiji vratili ovjenčani prvim mjestom, s rezultatom od 98.68 bodova u kategoriji dua. Mladići, 17-godišnjaci, reći će da su bili sigurni u dobru izvedbu, no prvoj se nagradi nisu nadali.

– Nitko nije mislio da bumo postigli toliko, znali smo da imamo superstvari, ali ne ovoliko – napominje Domagoj. Dvojac je povjerenstvo impresionirao izvedbama triju skladbi u obradi njihova mentora i nastavnika Josipa Konfica, koji je među najzaslužnijima što je odjel jedan od najopremljenijih takve vrste u Hrvatskoj. Raspolaže marimbom, vibrafonom, timpanima, multipercussionom, raznim bubnjevima… Binder kaže da mu i nakon četiri godina učenja najviše leže marimba i vibrafon, a Abou Aldanu su svi instrumenti dragi, napominjući da je bitno spretno rukovanje palicama koje su kao šesti prst.

Zajedničko muziciranje im odgovara – Domagoj će u šali reći da se Jasmin malo zaigra, ali da ga on sredi, Jasmin uzvraća da obojica imaju lude ideje, a ovo im je prvo natjecanje kao duetu. Inače, u Opatiji su oba komorna sastava tambura Glazbene škole (vode ih prof. Igor Kudeljnjak i Mihael Konfic) osvojili 2. mjesto, a treće nagrade u kategorijama dua i trija osvojili su Luka Lovreković i Matija Kučić na gitari (pripremala prof. Tamara Perc), te duet Valentina Mekovec i Filip Kesteli uz klavir Petre Abramović (mentor prof. Arijana Marić-Gigliani). (VL)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.