1. nagrada udaraljkaškom duu Binder – Abou Aldan

Na 48. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe za komorne sastave, održanom početkom ovog mjeseca u Opatiji, učenici križevačke Glazbene škole Alberta Štrige i ovaj su put osvojili neke od najviših nagrada. Tako su prvu nagradu u kategoriji dua osvojili udaraljkaši Jasmin Abou Aldan i Domagoj Binder s osvojenih visokih 98.68 bodova, kojima je nastavnik prvostupnik udaraljki Josip Konfic. Oba križevačka komorna sastava tambura osvojila su drugu nagradu u svojim kategorijama, onaj u II. kategoriji pod vodstvom prof. Igora Kudeljnjaka s 97.86 bodova, a onaj u I. kategoriji pod vodstvom nastavnika Mihaela Konfica s 97.60 bodova.

Treće nagrade u kategorijama dua i tria osvojili su redom Luka Lovreković i Matija Kučić na gitari s 94.18 bodova, koje je pripremala prof. Tamara Perc, te duet Valentina Mekovec i Filip Kesteli uz klavir Petre Abramović s 94 boda, koje je pripremala prof. Arijana Marić-Gigliani.
Prema informacijama s web sjedišta organizatora, Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga, trio Manuela Pavičić, Andrija Ječmenjak i Matea Habuš, koje je pripremala prof. Zlata Životić, bio je prijavljen na natjecanje, ali nije nastupio.

Državni prvaci Binder i Abou Aldan, dvojica sedamnaestogodišnjaka koji polaze 4. razred udaraljki u srednjoj glazbenoj školi, izveli su tri skladbe u obradi nastavnika Konfica:  Hochreinerov “Trommelspiele-Frohlich” (tzv. body percussion), Sorkočevićevu Sonatu u A-duru te “Señor Mouse” Chicka Coreje. Iako su od početka školske godine svakodnevno vježbali po par sati, kako kažu, nisu očekivali prvu nagradu, kojom su i više nego zadovoljni. U pripremama im je, napominju, pomogla i prof. Životić.

Članovi Velikog komornog sastava tambura GŠ koji je nastupio u II. kategoriji: Jurica Perharić, Bernarda Lokner, Gabrijela Hrg, Mihaela Lukačić, Ana Trninić, Barbara Lalić, Ivan Miter, Željka Štelcer, Sabina Petrović, Ivan Jurišić, Aleksandar Gašparović i Hrvoje Nemec.
Članovi Malog komornog sastava tambura GŠ koji je nastupio u I. kategoriji: Vlatka Kozarić, Ana Harmina, Veronika Katanovac, Jurica Šogorić, Tihana Acić, Nives Dvorski, Sanjin Budić, Anastazija Habijanec, Ivona Božić, Karlo Špoljar, Robert Lončarić i Mario Crnov.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.