Iz HŽ-a nam potvrdili da vlakovi voze od 11. svibnja, ali ništa više od toga ne znaju

Najgori dio prvog vala pandemije virusa COVID-19 je iza nas. Shodno tome, odlukom Vlade Republike Hrvatske krenulo se u postepeno popuštanje mjera donesenih za prevenciju širenja virusa koji je u Hrvatskoj prouzročio 80 smrti, dok je u svijetu više od 250 tisuća osoba preminulo od koronavirusa.

Jedna od mjera bilo je i potpuno zaustavljanje željezničkog prometa, pa tako od 22. ožujka putnički vlakovi u cijeloj Hrvatskoj uopće nisu prometovali. S obzirom na to da je najavljeno da će se željeznički prijevoz ponovno uspostaviti 11. svibnja, odlučili smo provjeriti kako će to izgledati jer brojni Križevčani na posao putuju upravo u društvu HŽ-a, stoga interesa za ovim informacijama ne nedostaje.

“Sukladno mjerama Vlade RH za pokretanje gospodarskih i drugih djelatnosti i aktivnosti u uvjetima proglašene epidemije bolesti COVID-19, javni prijevoz putnika u željezničkom prometu ponovno će biti uveden 11. svibnja 2020 godinem i to se odnosi na promet unutar cijele Republike Hrvatske.

U ovom trenutku ne raspolažemo informacijama kakvih će promjena biti u voznom redu po ponovnom uspostavljanju prometa putničkih vlakova. Ljubazno Vas molimo da nas kontaktirate neposredno prije planiranog putovanja”, stoji u odgovoru Hržatskih željeznica portalu Križevci.info.

Kako u navedenom odgovoru nismo saznali ništa što već ne znamo otprije, kontaktirali smo telefonski HŽ Putnički prijevoz. Potvrdili su nam da od ponedjeljka 11. svibnja ponovno kreće prometovanje vlakova, a nas je zanimalo hoće li postojeći vozni red ostati nepromijenjen, odnosno hoće li neke linije ostati privremeno suspendirane kao preostala mjera prevencije širenja koronavirusa.

“Taj detalj kao službenu obavijest još nismo dobili, ne znamo točno po kojem će se voznom redu prometovati. Očekujemo da će to biti objavljeno do kraja tjedna na našim stranicama, ali isto tako nas možete kontaktirati.”

Za kraj nas je zanimalo i hoće li postojati ikakve restriktivne mjere po pitanju broja putnika, razmaka od dva metra i slično.

“Vjerujem da će se neki razmak morati održavati, primjerice maksimalno dva putnika po kupeu, jedan putnik u svakom redu. Precizne upute još uvijek nismo dobili, očekujemo ih svakoga dana, a najkasnije do kraja tjedna.”

Za sve koji žele znati nešto više, službene obavijesti moći ćete pratiti na sljedećoj poveznici: http://www.hzpp.hr/stanje-u-prometu-2?m=469&mp=468

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.