Županija smanjila udio obveze u gradnji križevačke škole

KOPRIVNICA – Blagajna koprivničko-križevačke županije ipak će znatno jeftinije nego što je bilo navedeno u sporazumu iz 2007. godine, proći u projektu gradnje nove strukovne škole u Križevcima. Prije nešto više od tri godine procjena vrijednosti gradnje nove zgrade Srednje škole ‘Ivan Seljanec’ bila je 25 milijuna kuna, a udio Županije određen je u visini od 15%, što bi iznosilo oko 3,75 milijuna kuna. Kako je gradnja odmicala rasli su i troškovnici pa je konačan obračun pokazao da je vrijednost ulaganja zajedno s opremom čak oko 42,5 milijuna kuna, što bi gotovo udvostručilo obavezu Županije.

No kako je vijećnike Županijske skupštine izvijestio župan Darko Koren, na račun popriličnih izdvajanja za novu koprivničku Gimnaziju, s nadležnim Ministarstvom je postignut puno povoljniji doogovor.
– Temeljem jedne nepisane obveze koju je Ministarstvo prosvjete dalo prije jedno tri godine prema kojoj će nam pomagati u servisiranju ove velike obveze najma Gimnazije, obzirom da ju servisiramo iz vlastitih sredstava, a oni će nam pomoći kroz neke druge projekte. Upravo to se dogodilo ovdje. Uspio sam postići sporazum da u cijeloj toj investiciji udio Županije bude oko 3,670 milijuna kuna, odnosno nekih 9%, rekao je D. Koren.

Da račun bude još povoljniji istovremeno se od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost uspjelo ishoditi sufinanciranje projekta teško 2,380 milijuna kuna pa se ukupna obaveza županijskog proračuna smanjila na svega 1,300 milijun kuna. Taj će iznos izvođačima radova biti uplaćen u dva obroka, ove i iduće godine.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.