Je li Knok u sukobu interesa ili Hrg ne zna napisati natječaj

Sposobnost za sve – Križevačka vlast i oporba opet u klinču. Zbog poništenja natječaja za komunalno opremanje poduzetničke zone, oko dva milijuna kuna Ministarstva gospodarstva nije iskorišteno u 2010. godini

Pravu verbalnu paradu priredili su čelnici križevačke vlasti i oporbe na ovotjednom Gradskom vijeću raspravljajući o rebalansu proračuna za 2010., koji je smanjen za oko 4 milijuna na 73,2 milijuna kuna. Frcalo je između šefa oporbe Ivana Knoka (SDP) i gradonačelnika Branka Hrga (HSS) oko komunalnog opremanja poduzetničke zone Gornji Čret, za što je krajem kolovoza Državna komisija za kontrolu postupka javne nabave poništila u svibnju raspisan natječaj zbog prigovora na izbor izvođača radova. Odonda Hrg ponavlja kako je zona izgubila oko 2 milijuna kuna Ministarstva gospodarstva jer komisija sporo obrađuje žalbe, da ne zna raditi svoj posao… i kako zato i razvoj stoji. Taj novac, koji zbog “zastoja” s natječajem nije iskorišten u ovoj pa se prenosi u iduću godinu, bio je povod Knoku da se obruši na svog stalnog rivala.

– Bilo je predviđeno 5,5 milijuna, a sad je minus 2,3 milijuna kuna. Puno smo puta čuli da je država kriva, naravno da smo ovo doživjeli – komentirao je, što je Hrgu bilo okidač za repliku.

– Vi ste kao potpredsjednik Gradskog vijeća pisali žalbu komisiji, uime tvrtke u kojoj radite, ne znam jeste li bili u sukobu interesa, ja mislim čak da jeste, a sad postavljate pitanja o razvoju zone. Najbolja ponuda odabrana je u srpnju, a komisija je 93 dana rješavala žalbe i natječaj je poništen – oštro će Hrg dodajući da je natječaj ponovno raspisan i kako se “moramo moliti Bogu da se sad nitko ne žali”. Za oprematelja ove treće gradske zone izabrana je inače tvrtka Grad-Kom, dio Komunalnog poduzeća Križevci, što je, pak, Knoku sporno.

– Nisam potpisivao nikakav prigovor, a vi da ste dobro napisali natječaj i da niste ga nekome namjestili, zar bi bio poništen? Nemojte svoju nesposobnost svaljivati na druge, više je tvrtki uložilo prigovor – kontrirao je Knok.

On radi u tvrtki Radnik, sudionici prvog natječaja. Od 16 ponuda Radnikova je, doznajemo, bila četvrta po kvaliteti, a žalili su se zbog nekih bankovnih jamstava. (VL)

Vezano

Komentari su zatvoreni.