U prosincu osnivanje Zavoda za hitnu medicinu

KORPIVNICA – Na idućoj sjednici Skupštine Koprivničko-križevačke županije naći će se prijedlog odluke o osnivanju Zavoda za hitnu medicinu, čime bi se ta djelatnost izdvojila iz županijskog Doma zdravlja i postala samostalna. Ustrojem nove ustanove, medicinskim osobljem koje će se baviti samo svojom specijalnošću i novom opremom cilj je postići europske standarde hitne medicinske pomoći, pojasnio je zamjenik župana Ivan Pal.

– U gradovima je cilj imati od poziva do izlaska 10 minuta do pacijenta, a na selu 20 minuta, odnosno do dolaska u bolnicu najduže jedan sat. To je taj tzv. ‘zlatni sat’ koji je zapravo često ključan. Nažalost, mnogi koji su mogli biti spašeni, nisu u tom zlatnom satu stigli do potrebne pomoći i nažalosti nisu više među nama, rekao je Pal.

Zamjenik Pal ističe da će najveći pomak na bolje osnivanjem Zavoda imati stanovnici đurđevačkog i križevačkog kraja. Za potkalnički dio županije to će značiti da će se bolesnici sa sumnjom na infarkt izravno prevoziti u KCB Dubrava, a time će biti ostvarena inicijativa pokrenuta u Križevcima još prije dvije godine.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.