U Podravini i Prigorju isplativa samo 4 poštanska ureda

KOPRIVNICA – Od 32 poštanska ureda u Koprivničko-križevačkoj županiji ekonomski su isplativa samo četiri, dva u Koprivnici, te po jedan u Đurđevcu i Križevcima. Podatak je to kojeg je na 5. kolegiju gradonačelnika i načelnika iznio potpredsjednik Pošte za Koprivničko-križevačku županiju Hrvoje Grbanović. Od okupljenih podravsko-prigorskih čelnika zatražio je pomoć za opstanak poštanskih ureda u malim sredinama, rekao je župan Darko Koren i dodao:
– Nije prihvatljivo da jedinice lokalne samouprave, dakle općine, financiraju tu samu djelatnost. Dakle, određen suport i pomoć da, ali financiranje ne, izjavio je Koren.

Općine bi se tako, primjerice, mogle odreći naplate najma za prostore u kojima poštanski uredi rade ili u potpunosti financirati zajedničke troškove i režije. Za istaknuti je da, bez obzira na loše ekonomske pokazatelje, Pošta ipak ne razmišlja o zatvaranju malih nerentabilnih ureda. Inače, županovu kolegiju odazvali su se predstavnici svih 25 podravsko-prigorskih gradova i općina.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.