‘Noć kazališta’ u sva tri grada županije

KOPRIVNICA, KRIŽEVCI, ĐURĐEVAC – Među 25 gradova u Hrvatskoj, koji su se uključili u projekt ‘Noć kazališta’, sva su tri grada iz naše županije, tako da Podravci i Prigorci u subotu navečer mogu birati koju će predstavu pogledati. Ludens teatar Koprivničance će u Domu mladih u 20 sati počastiti predstavom ‘Kako preživjeti srednju školu’, u kojoj igraju polaznici prve generacije njihovog Dramskog studija.
– Predstava tematizira tipične probleme srednjoškolaca – ljubavne probleme, maloljetničku trudnoću, negativan utjecaj alkohola, droge, kao i štetnosti i korisnosti Facebooka ili bilo kakve nove tehnologije, objasnila je voditeljica Dramskog studija Martina Treščec, uz napomenu da je ulaz na predstavu besplatan.

Udruga kazališnih amatera, Gradsko kazalište Đurđevac, u povodu ‘Noći kazališta’ organizira čak četiri predstave. Ovog vikenda će se odigrati dvije, ostatak za tjedan dana, a za sve četiri predstave cijena ulaznice je 30 kuna. Gradsko kazalište Đurđevac u subotu od 18 sati odigrat će dramu ‘Pitanje časti’, nakon čega na daskama đurđevačkog Doma kulture gostuje Satiričko kazalište mladih iz Slavonskog Broda sa satiričkom komedijom ‘Dvoboj i jedan monolog’.

Križevčani pak mogu besplatno pogledati predstavu ‘Čarobno pismo’ zagrebačke kazališne skupine Tigar Teatar, koja u Velikoj dvorani Hrvatskog doma počinje u subotu u 17 saati. U povodu ‘Noći kazališta’ tamo će se održati i lutkarska radionica, pod vodstvom Tomislave Tomac-Topolovec.

Vezano

Komentari su zatvoreni.