Promocija knjige o tragetkinji Nini Vavri

Gradska knjižnica „Franjo Marković“ Križevci poziva večeras u 19 sati u Veliku vijećnicu Grada Križevaca na promociju knjige “Križevačka tragetkinja Nina Vavra u hramu hrvatske Talije” autora Ivana Peklića, križevačkog profesora povijesti i filozofije. Knjigu će predstaviti sam autor te recenzenti dr.sc. Darko Lukić i Snježana Banović, a moderator je Ratko Matić.

Iz recenzije Snježane Banović: ” Autor je, svjestan prolaznosti kazališnog čina, učinio veliki napor da bi čitaocima na što sugestivniji način dočarao ne samo bogatu biografiju Nine Vavre, već i da bi uz dokumentiranje njezinih glumačkih dosega oslikao i široki dijapazon njezinih interesa izvan glume. Pri tom je nastojao oslikati – kolikogod su mu to istraživačke mogućnosti dopustile – i turbulentna vremena u kojima je junakinja ove monografije predano gradila svoju izuzetno bogatu i dugu karijeru, od najmlađih dana do poznih godina.”

Iz recenzije dr. Lukića: “Ciljani korisnici i potencijalna čitalačka publika ove monografije su vrlo raznovrsni i možemo ih zamisliti među kazališnim stručnjacima zainteresiranim za djelo Nine Vavre ili za vrijeme i kazališni kontekst njezina djelovanja, zatim među zainteresiranima za povijest i kulturni doprinos Križevaca hrvatskoj kulturi, kao i među različitom zainteresiranom čitateljskom publikom.”

Vezano

Komentari su zatvoreni.