Čembalistica Životić sutra u Koprivnici

Solistički koncert na čembalu križevačke profesorice glazbe Zlate Životić održat će se u petak 12. studenog 2010. u Galeriji Koprivnica na Zrinskom trgu 9 s početkom u 18 sati, u sklopu predstavljanja restaurirane baštine Grada Koprivnice. Na repertoaru programa “Europska rana glazba” naći će se djela Motovunjanina, F. Couperina, Bacha, Jarnovića i drugih, a koncert se održava pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije.

 

Dvadesetsedmogodišnja Životić je diplomirala 2006. na Odsjeku za glazbenu teoriju Muzičke akademije u Zagrebu, a godinu dana kasnije na studiju čembala u klasi prof. Višnje Mažuran, kod koje 2009. završava i poslijediplomski studij. Time postaje prva postdiplomantica čembala u povijesti zagrebačke Akademije. Posljednjih se šest godina redovito usavršava na brojnim majstorskim tečajevima za baroknu glazbu kod svjetski poznatih stručnjaka, poput A. W. Dicksona, P. Lohnerberga i L. Cummingsa.

Kao čembalistica, Životić nastupa solistički i u komornim sastavima diljem kontinentalne Hrvatske njegujući tako autentično izvođenje stare glazbe. Na Malom festivalu čembala redovito nastupa od 2009. a od 2007. je članica vokalnog ansambla Antiphonus s kojima je bilježi nastupe i po inozemstvu. Aktivna je u kulturnom životu grada kao pjevač, korepetitor i aranžer, također je članica gradskog Kulturnog vijeća, Hrvatskog društva glazbenih umjetnika te od 2010. umjetnička voditeljica Glazbenog ciklusa Ogranka Matice hrvatske. Radi kao profesorica teorijskih glazbenih predmeta te čembala i komorne glazbe u glazbenoj školi.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.