Kuglači platili danak netreniranju

Telegrafski izvještaj s utakmice 7. kola 3. HKL odigrane ovog petka u Koprivnici izgledao bi ovako:
Poraz „Elektre“ Križevci na „domaćem“ terenu od ekipe KK „Dubravčan“ iz Donje Dubrave visokih 7:1 uz (3178:3123) čunjeva. Pojedinačni rezultati bili su: Posavec (502), Knapić (505), M. Kirin (526), Sanković (pobjeda s 546), Kirin D. (539), Tkalec (505), međutim, tek su rezultati Sankovića i mlađeg Kirina vrijedni spomena.
Ovakva igra „po sinusoidi“ križevačkih kuglača čista je realnost forme igrača i u skladu je s uvjetima u kojima klub djeluje.

Iako bi se iz naslova dalo drugačije zaključiti, treninzi, odnosno jedan trening tjedno u Koprivnici se propušta samo u izvanrednim situacijama. Ionako premali broj treninga nastoji se maksimalno iskoristiti, ali kada se poklopi da u termin treninga upadne gostujuća utakmica, a tjedan iza toga neradan dan (Svi sveti), dogodi se da pola ekipe nema mogućnost treniranja 3 tjedna. U takvim uvjetima rada iluzorno je očekivati neke ozbiljnije rezultate.
Križevčani ih ipak postižu. Nalaze se u sredini ljestvice koja broji 12 klubova, od kojih su samo „Elektraši“ i „Ivančica“ iz Ivanca „beskućnici“. Da, čak i Donja Dubrava ima kuglanu.
U sjeni ove utakmice ostali su rezultati s prošlog tjedna održanog Pojedinačnog prvenstva Koprivničko- križevačke županije, na kojem je nastupilo 15 kuglača iz druge i treće lige.
U dva uzastopna dana natjecanja Križevce su predstavljali Željko Horvat, Dejan Kirin, Zvonimir Posavec i Tomislav Sanković.
Horvat je prvog dana natjecanja uz obnovljenu ozljedu srušio 488 čunjeva i više nije mogao nastupiti drugog dana, te je zauzeo posljednje mjesto. Posavec izjednačen oba dana (530) i (535) zauzima 12. mjesto. Kirin nakon (531) prvog dana, pojačava i 2. dana ruši (549) što ga svrstava na 10. mjesto. Sanković, raspoložen u oba dana (570) i (575) zauzima izvrsno 4. mjesto, čime je izborio i posljednju poziciju koja vodi u daljnje natjecanje, Pojedinačno prvenstvo regije.  

 

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.