Grad Križevci pristupio Institutu regija i gradova Europe

KRIŽEVCI – Grad Križevci postao je član Instituta regija i gradova Europe. Pristupni ugovor potpisali su predsjednik Instituta Franz Schausberger i gradonačelnik Branko Hrg, koji je naglasio da je pridruživanje logičan nastavak već razvijene međunarodne suradnje Križevaca i brojnih regija i gradova.
– Grad Križevci i inače, već dugi niz godina, nastoji surađivati sa zemljama iz Europske unije. Sigurno da će potpisivanje ovog ugovora biti još jedan dodatni korak prema tom našem putu, rekao je B. Hrg.

Predsjednik Instituta, utjecajan austrijski političar Franc Schausberger rekao je da su hrvatski gradovi i županije najbrojnije članice Instituta, a za to postoji dobar razlog.
– Hrvatska je zemlja-kandidat za ulazak u Europsku uniju i nadam se da će vrlo skoro, najkasnije 2011. ili 2012. i postati članica. A vrlo je važno da za to bude dobro pripremljena, rekao je F. Schausberger.

Koliko ćete biti spremni za članstvo vidjet će se po iznosima eura koje ćete uspjeti izvući iz strukturnih i kohezijskih fondova EU, a za to je ključno imati kvalitetne programe. U njihovoj izradi možete računati na pomoć Instituta regija Europe, zaključio je Schausberger. Potpisivanju ugovora o pristupanju Grada Križevaca Institutu prisustvovao je i župan Darko Koren. On je pojasnio da goste zanimaju i geotermalni potencijali našega kraja, pa su im prvo predstavljeni rezultati pokusnih bušenja na križevačkoj Ratarni, a potom su na licu mjesta upoznati s geotermalnim projektom Kutnjak-Lunjkovec kod Legrada.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.