POU Križevci pokreće rad Dramskog studija za djecu i odrasle

carnival-411494_1280

Zašto Dramski studio u Križevcima?
Zato što ga nema.
Zato što je to aktivnost koja poboljšava kvalitetu života pojedinca i šire zajednice.
Zato što se kroz rad u Dramskom studiju uči iskazivati svoje osjećaje, sposobnosti, sklonosti i stavove.
Zato što je to jedan od iskaza ljudske kreativnosti.
Zato što se radom u Dramskom studiju razvijaju govorne i izražajne sposobnosti i vještine.
Zato što se, kroz grupnu igru, uči suradjivati i poštivati sebe i partnera, uči priznavati druge i stjecati priznanje drugih.

DOĐI I PRIDRUŽI NAM SE !

Prvi sastanak u utorak, 13.10. u 19.30 u Maloj dvorani Hrvatskog doma
Probni period bez plaćanja članarine!

O programu:
Učeći o sebi i drugima, stvarajući dramske situacije koje su nalik životu, provjeravamo sebe i učimo o karakterima i odnosima medju ljudima.

Tehnike govora koje usvajamo tijekom rada i transformacija u scenski lik kojeg tumačimo pomažu nam u stvaranju scenskih slika, a usredotočenost na zajedničku aktivnost i su-djelovanje u zajedničkom stvaranju razvija sve naše kreativne i socijalne potencijale.

O ciljevima:

Prvi cilj Dramskog studija je usvajanje pravilnog izražavanja i dikcije, razvijanje kreativnosti, razvijanje odnosa i suradnje s partnerom te scenskog (javnog) nastupa.

Drugi cilj je razvijanje naklonosti i ljubavi prema scenskoj umjetnosti (u užem smislu) i umjetnosti oćenito (u širem smislu) kao disciplini ljudskog života kroz koju se prepoznaje sustav vrijednosti na vrhu kojeg su etičke i estetske vrednote – dobro i lijepo.

Treći cilj Dramskog studija je priprema za stvaranje stalnog amaterskog kazališta koje bi trebalo biti nositelj kontinuiranog kazališnog života u Križevcima.

O voditelju :

ZVONIMIR ILIJIĆ
Nakon završene gimnazije u Zagrebu, tijekom kojeg vremena sudjeluje i u radu PIK-a (danas Kazalište mladih), 1969. godine upisuje studij književnosti na Filozofskom fakultetu, a 1971. i studij režije na ADU (Akademija dramskih umjetnosti) u Zagrebu koji i diplomira te stječe naziv diplomiranog redatelja.

Već tijekom studija suradjuje u SEK-u (Studenstsko eksperimentalno kazalište), a od 1973. radi i za televiziju samostalno i kao asistent poznatim tv redateljima.

Nakon završetka studija radi na desecima domaćih i svjetskih TV drama, serija i filmskih produkcija, surađujući s mnogim poznatim redateljima iz Hrvatske i svijeta.

Od 1980. režira stotine sati TV programa, TV drame i filmove te kazališne predstave.

Od 2003. – 2012. bio je ravnatelj Gradskog kazališta u Karlovcu, kojeg je preuzeo s velikim programskim problemima i značajnim financijskim dugovanjima i tijekom njegova mandata pretvorio u značajno i uspješno gradsko kazalište s kvalitetnim programom i financijski stabilnim poslovanjem.

Član je strukovnih organizacija (Društvo hrvatskih dramskih umjetnika i Društvo hrvatskih filmskih redatelja).

Dodatne informacije potražite i na Facebook stranici: Dramski studio Križevci

Vezano

Komentari su zatvoreni.