Pravoga mehaničara mora krasiti ljubav prema ovome poslu

MAJSTOR Križevački mehaničar drugi u ovom dijelu Europe. U paru s kolegom iz Ogulina Tihomir Sučić na natjecanju automehaničara u Sarajevu postigao zavidan rezultat, kojim je vrlo zadovoljan.

U tjednu u kojem je umro njihov dugogodišnji predsjednik Slavko Balog, križevački Automoto klub doživio je i međunarodnu radost: Tihomir Sučić (36) u paru s Josipom Dujmovićem iz HAK-a Ogulin na međunarodnom natjecanju automehaničara na poslovima pomoći na cesti u Sarajevu je osvojio 2. mjesto (prvi su bili Mađari), u konkurenciji 30-ak natjecatelja iz desetak zemalja. Na svojevrsno prvenstvo jugoistočne Europe Tihomir se kvalificirao kao drugi od devet finalista iz svih HAK-ova, koji su pak izabrani među njih 90 iz cijele Hrvatske.

– Ovo je 9. natjecanje mehaničara ove razine, organizira ga švicarski autoklub TCS, odakle su bili i predavači i ispitivači i ocjenjivači – objašnjava Sučić, napominjući da se natjecanje provodilo i pod okriljem FIA-e, Svjetske automobilske federacije. S europskim rivalima teorijska i praktična znanja odmjeravali su u prostoru BIHAMK-a.
– Test smo rješavali zajedno, tražilo se opće znanje, od prepoznavanja komponenti na vozilu, do električnih sustava i rada na dijagnostičkim uređajima – mehanici, elektronici – kaže majstor, kojemu je specijalnost rad u jedinici za tehnički pregled, pa zato kaže da su se on i ogulinski kolega, koji više radi kao pomoć na cesti, u BiH izvrsno dopunjavali. Prava im je, pak, poslastica bio praktični ispit, gdje su vještine došle do izražaja.

– Radili smo na šest vozila – Škodi Octaviji, VW Polu i Golfu 4, te Fordovima Focusu i Fiesti, koji su zbog puno elektronike bili najzahtjevniji – mirno opisuje Sučić.
– Na svakom vozilu bio je insceniran neki kvar, koji smo morali riješiti samo pomoću određenog alata, a radilo se o nekoliko zahtjevnih zadataka – reče Tihomir, poručivši da su plasmanom u Sarajevu zadovoljni, jer su zadovoljni sami sobom, s obzirom i na to da su se oslanjali na svoje snage, a s njima je u pratnji bio samo voditelj tehničkog sektora HAK-a Krešimir Viduka. U Sarajevu su se, priznaje, stigli počastiti i pravim ćevapima.

Tihomirovu uspjehu čestitao je i tajnik HAK-a Križevci Stjepan Peršin, kazavši da je on vrstan mehaničar kojemu je ovo kao šlag na torti u karijeri. Govoreći o sebi, Tihomir Sučić, kojemu teče 18. godina u HAK-u, kaže da dobrog mehaničara mora krasiti ljubav prema poslu, dobra komunikacija s ljudima, kao i mehaničarske vještine, a sve se to, zaključuje, obogaćuje i iskustvom. (VL)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.