Gradu vraćeni prostori bivšeg Ureda za obranu

KRIŽEVCI – Ministarstvo obrane vratilo je vlasniku, Gradu Križevcima, prostor bivšeg Ureda za obranu, koji se nalazi do sjedišta Javne vatrogasne postrojbe u Ulici Franje Račkoga. Koliko god bio zadovoljan što se oko 230 četvornih metara prostora vratilo na raspolaganje Gradu, gradonačelnik Branko Hrg istovremeno negoduje zbog još jedne centralizacije koja će ponovno uskratiti potrebe građana.
– Definitivno se rade pogrešni potezi. Gađani sada ne mogu u Križevcima obaviti niti najosnovnije stvari, primjerice podići neku potvrdu, nego moraju putovati u Koprivnicu. Mislim da je to organizacijski totalno krivo postavljeno i da se barem moglo ostaviti da jedan ili dva dana u tjednu jedan djelatnik Ureda za obranu bude u Križevcima, a jedan u Đurđevcu, rekao je B. Hrg.

Hrg je podsjetio da je iz podrumskih prostorija iste zgrade već iseljen tadašnji Centar za obavješćivanje, a djelatnici su prešli u Područni ured Državne službe za zaštitu i spašavanje u Koprivnicu. Ipak, gubitak Ureda za obranu donio je i ‘slatke muke’ raspodjele tih kvadrata novim korisnicima.
– Pozitivno je to da su se stvorili uvjeti da zbrinemo neke druge službe u gradu, prvenstveno Gradsko društvo Crvenog križa koje već niz godina radi u neprimjerenim uvjetima. Oni su glavni pretendenti na dio tog prostora, izjavio je gradonačelnik Križevaca Hrg. Dodao je da bi se, osim Crvenog križa, na novoj adresi mogao skrasiti i arhiv Državne uprave, kao i Odred izviđača Kalnik.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.