Hrg i Gračan razgovarali o gradnji domova za starije osobe

KRIŽEVCI – Đurđevački gradonačelnik Slavko Gračan i predsjednik gradskog HSU-a Stjepan Lerinc posjetili su križevačkog gradonačelnika Branka Hrga s kojim je bio i predsjednik tamošnjeg HSU-a Božidar Štubelj. Tema razgovora bila je gradnja domova za starije osobe, a Križevčani su s pripremamam za taj posao dalje odmaknuli.
– Mi smo s tim poslom na samom početku. Imamo gradilište, imamo još neke ideje, no nismo otišli dalje od toga. Stoga smo htjeli čuti kakva su iskustva u Križevcima i otprilike sada mogu reći da želimo ići njihovim putem, rekao je S. Gračan.

Gradilište na kojem se planira gradnja doma u Đurđevcu je u blizini zgrade INA-e, rekao je Gračan, a što se tiče modela po kojem bi osigurali skrb za starije osobe, s obzirom da je teško očekivati novac od države, Gradskom vijeću predložit će se model javno-privatnog partnerstva.
– Radi se o tome da postoje partneri koji žele izgraditi dom te kasnije preuzeti brigu i financiranje o njegovom funkcioniranju. Takav nas model zanima, objasnio je Gračan.

Đurđevački gradonačelnik je kazao kako je u ovom trenutku teško procijeniti kada bi se projekt mogao realizirati. Najprije očekuje donošenje odluke na Gradskom vijeću, a potom slijedi raspisivanje javnog natječaja putem kojeg će se tražiti zainteresirani investitor.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.